PENJURILIJE - PUNJENI JASTUČIĆI: Mekše i sočnije testo od ovog ne postoji

Meko pecivo punjeno divnim slanim nadevom oduševiće vaše ukućane, a savršen je doručak ili večera

Recepti
10:34h Autor:
PENJURILIJE - PUNJENI JASTUČIĆI: Mekše i sočnije testo od ovog ne postoji
Kako se pravi najmekše pecivo?, Foto: Printscreen/youtube

Ukoliko nemate ideju šta da spremite za doručak ili večeru, probajte sa najmekšim pecivom i nikad nećete pogrešiti:

Sastojci:

  • 200ml. jogurta
  • 200ml. vode
  • 50-60ml. ulja
  • 1 jaje
  • 1 kašičica šećera
  • 1,5 kašičica soli
  • 30gr. kvasca
  • 700-800gr. brašna
  • 200gr. puter ili margarin za premazivanje

Potrebno za fil:

  • 300gr. spanaća
  • 400-500gr. sira
  • 2 jaja

Priprema: Pomešajte jogurt, mlaku vodu, ulje, jaje, šećer, so, kvasac i brašnopa sve umesite. Testo ostavite da nadođe, a potom ga podelite u loptice koje ćete premesiti na ulju. Ostavite loptice da nadođu oko 15 minuta dok napravite fil. Fil pravite od seckanog sapanaća, jaja i sira. Izmešajte sve sastojke dobro. Razvaljajte lopticu teksta, premažite je maslacem pa urolajte i punite sirom i spanaćem. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni Celzijusa oko 10 minuta, a potom na 180 stepeni Celzijusa narednih pola sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs