NAJJEFTINIJI I NAJZDRAVIJI RUČAK: Za samo 200 dinara dobićete obrok kojem niko ne može odoleti

Ko jednom proba falafel nikako mu ne može odoleti, a sve što vam je potrebno je leblebija, luk i par začina

Recepti
10:41h Autor:
NAJJEFTINIJI I NAJZDRAVIJI RUČAK: Za samo 200 dinara dobićete obrok kojem niko ne može odoleti
Kako spremiti ručak za 200 dinara?, Foto: Shutterstock

Luk i začine sigurno imate u kući, a leblebija je jedna od najjeftinijih žitarica na našem tržištu, a njen potencijal je ogroman. Pogledajte kako se sprema falafel od sirovih leblebija.

Sastojci:

  • 150g sirovih leblebija nikako kuvanih
  • 1 crveni luk
  • 1 čen belog luka
  • 1 veza svežeg peršuna
  • 1 kašičica kumina
  • 1 kašičica suvog korijandera
  • 1 kašičica soli
  • 1/4 kašičice praška za pecivo
  • malo bibera

Priprema: Leblebije potopite u hladnu vodu i ostavite nekih 12 sati. Upiće vodu i duplirati se u veličini. Leblebije se ne kuvaju.

Obe vrste luka iseckajte, kao i vezu peršuna. Zajedno sa oceđenim leblebijama stavite sve ostale sastojke u secka ili blender. Blendirajte par minuta. Smesa neće biti glatka ali to je ok.

Ostavite smesu u frižideru sat-dva.

U manjoj šerpi zagrejte ulja (toliko da ima otprilike dva prsta od dna). Falafel treba da se prži u dubokom ulju. Rukama oblikujte kuglice koje spuštale u vrelo ulje. Svaka kuglica se prži par minuta, dok ne postane braon.

Možete služiti kao glavno jelo uz salatu!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs