Prvi maj nezamisliv je bez roštilja u prirodi, a savršen dan uz ukusnu hranu, porodicu i prijatelje, retko šta može da pokvari, osim, možda roštilja koji kasnije mora i da se očisti.
![Roštiljanje](/data/images/2021/04/14/12/247441_shutterstock-417242089_ff.jpg?ver=1682856123)
Kako vam prljava rešetka ne bi pokvarila dan, predstavljamo vam sjajan trik uz koji ćete rešetku nakon roštiljanja veoma lako očistiti. Sve što vam treba su crveni luk i belo sirće.
Ukoliko imate električni roštilj pre čišćenja ga možete zagrejati, a zatim ga isprskajte belim sirćetom kako bi se masnoća brže rastvorila.
![Crveni luk, Luk](/data/images/2018/06/19/10/159745_profimedia0288431697_ff.jpg?ver=1682856154)
Nakon toga uzmite polovinu crvenog luka i sastružite masnoću sa rešetke roštilja. Na kraju možete preći još jednom preko rešetki sa aluminjskom folijom, a masnoća će nestati za čas!