STARINSKA TORTA OD 4 JAJETA: Neki je zovu kutlača ili šerpa torta, ali istina je da je to najukusniji deset SVIH VREMENA

Stari recept za tortu od 4 jaja, mleka, oraha i čokolade je sve što treba da znate da spremite

Recepti
12:49h Autor:
STARINSKA TORTA OD 4 JAJETA: Neki je zovu kutlača ili šerpa torta, ali istina je da je to najukusniji deset SVIH VREMENA
Kako se sprema starinska torta od 4 jaja?, Foto: Printscreen/youtube

Starinska torta od jaja i oraha je sve što vam je potrebno za jedan kišan vikend.

Sastojci:

Za biskvit je potrebno:

  • 2 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 2 kesica vanil šećera
  • 12 kašika mleka
  • 12 kašika brašna
  • 1 kašika kakaa
  • 1/2 praška za pecivo

Od navedenih sastojaka umutite testo pa ispecite dva biskvita koja ćete preseći na pola. Dobićete 4 korice. Biskvit peći na 180 stepeni Celzijusa oko 15min.

Potrebno za fil:

  • 1 l. mleka
  • 18 kašika šećera
  • 200gr. čokolade
  • 250gr. kokosa ili 300gr. mleveni orah
  • 250gr. putera ili margarina.

Fil pravite tako tako što ćete prokuvati mleko, dodati šećer, a onda i čokoladu i orahe ili kokos. Kada se sve sjedini i malo prohladi umutite u fil puter ili margarin.

Filujte tortu sa kutlačom u dubljoj posudi ili kalupu. Ostavite tortu da prenoći sve sastojke, a onda je sutradan isecite i poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs