Sastojci:
- oko 300g piškota (3 pakovanja od 1 reda)
- mleko za umakanje
- 500g maskarpone sira
- 180g kisele pavlake
- 200ml slatke pavlake
- 120g prah šećera
- 300g malina, ali mogu i sveže
- pola kesice želatina (5g)
- 2 kašike hladne vode
- sveže ili liofilizovane maline za ukras
Priprema:
1. U obruč ili kalup prečnika 20cm poređati piškote po obodu i dnu koje ste kratko umočili u mleko.
2. Mikserom u jednoj posudi umutite slatku pavlaku (nemojte premutiti).
3. U drugoj posudi umutite maskarpone, kiselu pavlaku i prah šećer. Zatim polako spojite sve u jedan fil.
4. Želatin pomešati sa vodom i ostaviti da nabubri, nakon toga ga zagrejati samo onoliko da se rastopi i pomešati ga sa filom na sledeći način: u posudi od želatina prvo dodajte kašiku fila i promešajte žicom, zatim spojite sve u jedan fil, tako neće biti grudvica.
5. Za ređanje na piškote stavite 3-4 kašike fila, zatim polovinu malina, opet 3-4 kašike fila i red piškota umočenih u mleko. Zatim opet 3-4 kašike fila, ostatak malina i na kraju preostali fil.
6. Tortu odložite u frižider obavezno preko noći, što duže to bolje.
7. Sutradan skinete obruč, ukrasite po želji i uživate. Ako vam se fil čini da je gust ili ako pravite dezert u čaši, onda izostavite želatin i vodu!
Prijatno!