probajte

TORTA OD PIŠKOTA, SIRA I MALINA: Pravi se za pola sata, nema joj ravne

Postoji mnogo varijacija na temu voćnih torti, ali ova domaćica je potrefile sve sastojke i napravila dezert za kojim poludi svako ko ga proba.

Recepti
Autor:
TORTA OD PIŠKOTA, SIRA I MALINA: Pravi se za pola sata, nema joj ravne
Torta od malina i piškota, Foto: Shutterstock

Sastojci:

  • oko 300g piškota (3 pakovanja od 1 reda)
  • mleko za umakanje
  • 500g maskarpone sira
  • 180g kisele pavlake
  • 200ml slatke pavlake
  • 120g prah šećera
  • 300g malina, ali mogu i sveže
  • pola kesice želatina (5g)
  • 2 kašike hladne vode
  • sveže ili liofilizovane maline za ukras
Malina, Maline
foto: Profimedia

Priprema:

1. U obruč ili kalup prečnika 20cm poređati piškote po obodu i dnu koje ste kratko umočili u mleko.

2. Mikserom u jednoj posudi umutite slatku pavlaku (nemojte premutiti).

3. U drugoj posudi umutite maskarpone, kiselu pavlaku i prah šećer. Zatim polako spojite sve u jedan fil.

4. Želatin pomešati sa vodom i ostaviti da nabubri, nakon toga ga zagrejati samo onoliko da se rastopi i pomešati ga sa filom na sledeći način: u posudi od želatina prvo dodajte kašiku fila i promešajte žicom, zatim spojite sve u jedan fil, tako neće biti grudvica.

5. Za ređanje na piškote stavite 3-4 kašike fila, zatim polovinu malina, opet 3-4 kašike fila i red piškota umočenih u mleko. Zatim opet 3-4 kašike fila, ostatak malina i na kraju preostali fil.

6. Tortu odložite u frižider obavezno preko noći, što duže to bolje.

7. Sutradan skinete obruč, ukrasite po želji i uživate. Ako vam se fil čini da je gust ili ako pravite dezert u čaši, onda izostavite želatin i vodu!

Prijatno!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs