TORTA ŠEHERZADA SA TURSKIM KEKSOM: Najlakša je za pripremu od svih torti, a ukus je nenadmašan

Šeherzadu svi obožavaju jer se sprema lako, a uspeh sa njom je zagarantovan

Recepti
Autor:
TORTA ŠEHERZADA SA TURSKIM KEKSOM: Najlakša je za pripremu od svih torti, a ukus je nenadmašan
Torta šeherzada, Foto: Printscreen/youtube/

Torta Šeherzada spada u one torte koje se ne peku, a čiji je ukus fenomenalan:

Sastojci:

  • 2 pakovanja turskog keksa
  • 5 kesica pudinga od karamele (kesica je od 40 gr.)
  • 1,700 ml. mleka + 400 ml. da se umuti šlag
  • 250 gr. maslaca ili margarina
  • 200 gr. šećera
  • 300 gr. šlaga sa ukusom slatke pavlake
  • 500 ml. slatke pavlake (za oblaganje torte)

Priprema: Upržite šećer i nalijte mleko. Ostavite malo mleka da razmutite puding (oko 300 - 400 ml). Kuvajte sve dok se karamelizovani šećer ne istopi.

Zakuvajte puding koji ste razmutili u mleku. Fil sklonite sa ringle i ostavite da se hladi.

Umutite maslac ili margarin pa umešajte mikserom u puding koji ste predhodno razmutili mikserom.

Umutite i šlag sa 400 ml. hladnog mleka.

Filujte: keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil, šlag, keks, fil i umućena slatka pavlaka.

Ostavite tortu da se stegne pa je poslužite, piše Šerpica.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs