PROVEREN RECEPT!

TESTO ZA NAJBOLJE POSNE KIFLICE KOJE STE IKADA PROBALI: Svaka je mekana kao pamuk i NEODOLJIVO UKUSNA

Obavezno probajte recept za ove posne kiflice, jer ćete se na prvi zalog zaljubiti u njih!

Recepti
01:14h Autor:
TESTO ZA NAJBOLJE POSNE KIFLICE KOJE STE IKADA PROBALI: Svaka je mekana kao pamuk i NEODOLJIVO UKUSNA
Recept za najbolje posne kiflice, Foto: Shutterstock

Posne kiflice su jedna od omiljenih delova svake slavske trpeze, a bez njih ni jedna bitan događaj ne može da prođe . Zato vam donosimo porvereno dobar recept za najmekše do sada koje ste probali, svaka je kao pamuk.

Sastojci za najmekše kiflice:

  • 500 ml vruce vode
  • 1 svezi kvasac (40 gr)
  • 2 kasike secera
  • 2 kasicice soli
  • 5-6 kašika posnog majoneza
  • 1,5 dcl ulja
  • oko 1 kg brasna
  • susam, lan
Kiflice
foto: Profimedia

Preliv:

  • 100 gr otopljenog vrelog posnog margarina

Način pripreme:

U vrućoj vodi (5 dcl) sa 2 kasike sećera, razmutite kvasac i ostavite da se aktivira, pa dodajte sve ostale sastojke za testo. Umesite meko, podatno testo i ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnavljenoj podlozi napravite kifle ređajte u pleh sa pek papirom.

Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da narastu. Premazite svaku kiflu sa malo posnog majoneza i pospite semenkama. Pecite na 180 stepeni (unapred ugrejana rerna) da lepo porumene. Kada su kifle pri kraju, stavite margarin u serpicu i ugrejte da bude vreo. Kada izvadite kifle, svaku premazujte vise puta sa margarinom i prekrijte krpom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs