Posne kiflice su jedna od omiljenih delova svake slavske trpeze, a bez njih ni jedna bitan događaj ne može da prođe . Zato vam donosimo porvereno dobar recept za najmekše do sada koje ste probali, svaka je kao pamuk.
Sastojci za najmekše kiflice:
- 500 ml vruce vode
- 1 svezi kvasac (40 gr)
- 2 kasike secera
- 2 kasicice soli
- 5-6 kašika posnog majoneza
- 1,5 dcl ulja
- oko 1 kg brasna
- susam, lan
Preliv:
- 100 gr otopljenog vrelog posnog margarina
Način pripreme:
U vrućoj vodi (5 dcl) sa 2 kasike sećera, razmutite kvasac i ostavite da se aktivira, pa dodajte sve ostale sastojke za testo. Umesite meko, podatno testo i ostavite da udvostruči volumen. Na pobrašnavljenoj podlozi napravite kifle ređajte u pleh sa pek papirom.
Prekrijte kuhinjskom krpom i ostavite nekih 20-tak minuta da narastu. Premazite svaku kiflu sa malo posnog majoneza i pospite semenkama. Pecite na 180 stepeni (unapred ugrejana rerna) da lepo porumene. Kada su kifle pri kraju, stavite margarin u serpicu i ugrejte da bude vreo. Kada izvadite kifle, svaku premazujte vise puta sa margarinom i prekrijte krpom.