Ako tražite recept za najmekanije kiflice poput pamuka, mirisne i jako ukusne, a da sledećeg dana ne postanu tvrde i ne osuše se, onda obavezno isprobajte ovaj!
Potrebni sastojci:
- 900 gr brašna tip 500
- 1 kesica suvog kvasca (7gr)
- 2 jaja
- 400 ml toplog mleka
- 180 ml ulja
- 1 kašika šećera
- 1 kašičica soli
Priprema:
U jednu vanglicu dodajte toplo mleko, zatim ulje, dva belanca, jednu kašiku šećera i jednu kesicu suvog kvasca, pa promešajte. Postepeno dodajte jedan deo brašna i kašičicu soli i mesite uz dodavanje ostatka brašna.
Na pobrašnjenoj radnoj podlozi izmesite testo uz dodavanje brašna po potrebi. Stavite nauljeno testo u isto tako nauljenu vanglicu, poklopite najlonom i ostavite na toplom da naraste. Najbolje bi bilo da testo ostavite oko sat i po do dva.
Testo zatim prebacite na pobrašnjenu podlogu i isecite na sitnije delove. Oklagijom razvijajte četvrtasti oblik, pa filujte omiljenim nadevom. Uz pomoć sekača ili noža napravite mustricu i umotajte kiflicu.
Potom sve kiflice premažite umućenim jajetom i pecite ih na 190 stepeni oko 15 minuta, tj. dok ne dobiju lepu boju.
Prijatno!