NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Testo meko kao pamuk, punjeno svilenkastim filom koji se topi u ustima

Ima li lepšeg slatkiša od princes krofni? Nema, ako se napravi na ovaj način

Recepti
Autor:
NAJBOLJI RECEPT ZA PRINCES KROFNE: Testo meko kao pamuk, punjeno svilenkastim filom koji se topi u ustima
Princes krofne, Foto: PrintscreenJutjub/ Domaći Recepti

Za izradu pravih princes krofni potrebno je strpljenje, ali isplati se.

Sastojci za testo:

  • 300 ml vode,
  • 100 ml ulja,
  • 140 g brašna,
  • 1 prašak za pecivo,
  • 4 jaja.

Sastojci za fil:

  • 2 pudinga od slatke pavlake (može i od vanile),
  • 1 kesica šlaga,
  • 1 margarin.
    Princes krofne
    foto: Shutterstock

Priprema: Prokuvati vodu i ulje, dok ključa dodati brašno i prašak za pecivo, brzo izmešati i odmah skloniti sa vatre. Dodavati jaja jedno po jedno, svako da bude dobro sjedinjeno s testom pre dodavanja sledećeg. Špricem za tulumbe ili kašičicom vaditi testo i ređati na pleh obložen pek papirom. Peći na 180 stepeni do lepo ne narastu i dobiju lepu zlatnu boju.

Za fil skuvati dva pudinga po uputstvu s kesice, pa u topao puding ubaciti margarin sa sobne temperature. Umutiti da se lepo sjedini, pa dodati i umućen šlag.

Krofnice seći napola i puniti filom, poklapati i posuti šećerom u prahu. Ako želite da budu mekane, pokrijte ih folijom odmah nakon filovanja i stavljanja šećera. Ako želite da budu krckave, nemojte ih pokrivati folijom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs