Ukoliko ste izgustirali sve varijante pite sa sirom i gibanice, danas probajte da napravite zalivenu pitu kupusaru:
Sastojci:
- 500 grama kora za pitu
- 700 grama kupusa
- 400-500 grama sira
- Ulje, biber, so
Preliv:
- 250 mililitara vode
- 15 grama kvasca,
- so
- 1 kašičica šećera
- 100 grama kiselog mleka
- 50 mililitara ulja
Priprema: Kupus se stavlja da se malo proprži. Dodati ulje i 50 mililitara jabukovog sirćeta. Ostaviti da se kupus krčka u tiganju.
Umutiti kvasac, vodu, ulje, jogurt ili kiselo mleko, so i 5 kašika brašna. Sjedinite i ostavite po strani.
Kada ste propržili kupus, dodajte u njega 500 grama sira i izmešajte. Uzmite 3 do 4 korice i premažite preko oko jednu kutlačicu preliva od brašna i kvasca. Zatim stavite drugu koru, pa onda fil umotajte i stavljajte u tepsiju. Možete da slažete u krug da izgleda kao da je pita napravljena od domaćih kora. Zatim kada je složite, prelijte sa ostatkom preliva od kvasca i brašna. Neka stoji oko 15 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim je pecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.