RUČAK ZA DANAS: Nalivena kupusara sa gotovim korama - sočna pita kojoj nema ravne

Pita kupusara je pravi specijalitet, ali samo ako je spremi umešna domaćica. Ali ovaj recept će učiniti da svaka od nas bude umešna

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Nalivena kupusara sa gotovim korama - sočna pita kojoj nema ravne
Pita od kupusa, Foto: Printscreen/youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Ukoliko ste izgustirali sve varijante pite sa sirom i gibanice, danas probajte da napravite zalivenu pitu kupusaru:

Sastojci:

  • 500 grama kora za pitu
  • 700 grama kupusa
  • 400-500 grama sira
  • Ulje, biber, so

Preliv:

  • 250 mililitara vode
  • 15 grama kvasca,
  • so
  • 1 kašičica šećera
  • 100 grama kiselog mleka
  • 50 mililitara ulja
    Kupusara
    foto: Printscreen/youtube/ Kuhinja Valentina Mašković

Priprema: Kupus se stavlja da se malo proprži. Dodati ulje i 50 mililitara jabukovog sirćeta. Ostaviti da se kupus krčka u tiganju.

Umutiti kvasac, vodu, ulje, jogurt ili kiselo mleko, so i 5 kašika brašna. Sjedinite i ostavite po strani.

Kada ste propržili kupus, dodajte u njega 500 grama sira i izmešajte. Uzmite 3 do 4 korice i premažite preko oko jednu kutlačicu preliva od brašna i kvasca. Zatim stavite drugu koru, pa onda fil umotajte i stavljajte u tepsiju. Možete da slažete u krug da izgleda kao da je pita napravljena od domaćih kora. Zatim kada je složite, prelijte sa ostatkom preliva od kvasca i brašna. Neka stoji oko 15 minuta na sobnoj temperaturi. Zatim je pecite na 200 stepeni Celzijusa oko pola sata.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs