DVOSLOJNI KOLAČ OD ČOKOLADE I ORAHA: Bogati kremasti fil u kombinaciji sa sunđerastim patišpanjom čini čisto savršenstvo

Tradicija je uvek najbolja, a to se pokazalo i na primeru ovog kolača. Nema bolje kombinacije od čokolade i oraha

Recepti
Autor:
DVOSLOJNI KOLAČ OD ČOKOLADE I ORAHA: Bogati kremasti fil u kombinaciji sa sunđerastim patišpanjom čini čisto savršenstvo
Dvoslojni kolač od čokolade i oraha, Foto: Bakina kuhinja

Pred vama je recept za starinski dvoslojni kolač od čokolade i oraha:

Potrebno je:

  • 2 jaja
  • 12 kašika šećera
  • 12 kašika mleka
  • 3 kašike ulja
  • 2 kašike kakaa
  • 14 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo

Preliv:

  • 700 ml mleka
  • 4 kašike šećera + 1 vanilin šećer
  • 200 gr čokolade
  • 200-250 gr maslaca ili margarina
  • 200 gr mlevenih oraha po želji
  • malo ruma
  • 2 kašike kakaa
    Čokoladni kolač
    foto: Bakina kuhinja

Priprema: Prvo napravite patišpanj od jaja, šećera, mleka, ulja, kakao i brašno. Dodajte i prašak za pecivo i umutite testo. Ispecite u rerni na temperaturi od 200 stepeni Celzijusa.

Dok se patišpanj peče, napravite fil: U vrelo mleko dodajte šećer i čokoladu, a potom i orahe, kakao i rum. Kada se smesa prokuva, a potom i ohladi dodajte maslac ili margarin.

Na ohlađen patišpanj dodaj fil, a preko njega stavite i orahe, pa poslužite.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs