RUČAK ZA DANAS: Staro italijansko jelo koje se sprema s početka jeseni - spremno za 20 minuta

Italijani znaju kako se lepo živi. Njihove žene neće ostaviti dan u kuhinji, a opet će spremiti ukusno i sočno jelo

Recepti
Autor:
RUČAK ZA DANAS: Staro italijansko jelo koje se sprema s početka jeseni - spremno za 20 minuta
Rižoto od bundeve, Foto: Shutterstock

Jedno od najpoznatijih italijanskih jela je upravo rižoto. Uz njega nije potrebno jesti hleb, ali je potrebno iseckati veliku činiju sveže salate. I eto vam kompletnog obroka, hranljivog i zdravog za 20 minuta!

Sastojci:

Priprema: Oljuštite i nasecite bundevu na kocke, a crni luk iseckajte sitno. Na dve kašike ekstra devičanskog maslinovog ulja propržite crni luk, dodajte beli luk i seckane listove žalfije i pržite oko pola minuta. Nalijte belo vino i kada ispari dodajte još jednu kašiku ekstra devičanskog maslinovog ulja i bundevu seckanu na kockice.

Posolite i pržite poklopljeno 3-5 minuta. Zatim dodajte i pirinač i promešajte. Dodajte kutlaču vrelog bujona i kuvajte mešajući. Dodajte polako bujon kutlaču po kutlaču i mešajte povremeno. Važno je da bujon ne ispari, a i da ga nema previše. Takođe, lagano gnječite bundevu da se na kraju pretvori u pire. Kada je pirinač kuvan al dente, skinite ga sa vatre, dodajte parmezan, puter i sveže mleveni biber i izmešajte.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs