Kada dođe lepo vreme, većina ljudi želi da što više boravi u prirodi i vreme u kuhinji svede na minimum.
Ovaj kolač idealan je ako nemate previše vremena za pripremanje komplikovanih poslastica, a sjajnog je ukusa.
Većinu sastojaka već imate kod kuće, a nisu vam potrebne posebne kulinarske sposobnosti da biste ga napravili.
Sastojci:
- 2 jajeta
- 150 g šećera
- 125 g putera
- 125 ml soka od pomorandže
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kesica vanilin šećera
- izrendana korica dve pomorandže
- 200 g brašna
Priprema:
- Belanca odvojite od žumanaca, pa ih sa šećerom umutite u čvrst šne.
- Žumanca umutite sa vanilinim šećerom, dodajte otopljeni i prohlađeni puter, sok od pomorandže i koricu izrendanu na krupnije.
- Sve špatulom ili žicom sjedinite sa belancima, pa pažljivo dodajte brašno i prašak za pecivo.
- Ponovo sve izmešajte u jednoličnu smesu.
- Duguljasti kalup dimenzija 30x10 cm obložite pek papirom, sipajte smesu i pecite 35 minuta na 180 stepeni.
- Pečeni kolač ostavite da se ohladi, pa ga isecite na parčad željene veličine i poslužite.