Sastojci:
- 300 g mešanog mlevenog mesa
- 1/3 struka praziluka
- malo masti ili ulja za prženje
- 2 kašike kočanskog pirinča
- po ukusu so, suvi biljni začin i biber
- po ukusu list lovora, mlevena paprika i sušeno povrće
- 500 g zelene boranije
- 1 glavica crnog luka
- malo masti ili ulja za prženje
- 1 srednja šargarepa
- 1/2 zamrznutog ili svežeg paradajza
- 2 čena belog luka
- po ukusu so,suvi biljni začin,mlevena paprika i biber
- po potrebi voda
- 2 jaja
- 400 ml pavlake za kuvanje
Pripema:
- Na malo ulja ili masti propržiti seckani praziluk. Dodati meso. Dodati začine i kratko upržiti.
- Dodati pirinač naliti malo vode i dinstati meso dok ne omekša pirinač.
- Na malo masti ili ulja upržiti seckani crni luk i šargarepu.
- Dodati seskani paradajz i kratko upržiti.
- Dodati boraniju i začine.
- Naliti vode koliko da ogrezne boranija.
- Dinstati dok omekša.
- Pri kraju kuvanja dodati seckani beli luk.
- Pekač malo podmazati. Staviti pola boranije. Preko sipati meso.
- Preko mesa staviti ostatak boranije.
- Umutiti jaja, malo posoliti.
- Sipati pavlaku i izmešati.
- Preliti preko boranije.
- Viljuškom blago izbockati na nekoliko mesta, da se preliv razlije svuda.
- Uključiti rernu na 200 C da se zagreva zajedno sa pekačem. Od momenta zagrevanja pekača peći oko 40 minuta.