Predlog

RUČAK ZA DANAS: Sarmice od zelja iz rerne!

Ovo divno jelo sprema se brzo, a pravo je gurmansko uživanje

Recepti
10:15h Autor:
RUČAK ZA DANAS: Sarmice od zelja iz rerne!
Foto: Profimedia

Sastojci:

  • 4 veze zelja
  • 500 g junećeg mlevenog mesa
  • 50 g pirinča
  • 1 jaje
  • 1 glavica crnog luka
  • 1 čen belog luka
  • 2 kašike masti
  • so, biber

Priprema:

Očistite zadebljali deo na listu zelja, ali da list ostane ceo. Listove stavite jedan preko drugog u širi sud, tepsiju ili vatrostalnu posudu i prelijte vrelom vodom. Ostavite tako nekoliko sekundi, pa potom odlijte vodu i ocedite zelje. Na masnoći propržite sitno seckani crni luk da zastakli, dodajte meso i začine i sve izdinstajte dok meso ne porumeni. Na kraju dodajte i izgnječeni beli luk. Meso i pirinač sjedinite, pa u prohlađenu masu dodajte jedno jaje da se sve lepo poveže. Na svaki list zelja stavite po kašiku fila i ređajte ih u vatrostalnu posudu, podmazanu uljem ili mašću. Nalijte vodom da sarmice ogreznu i stavite u rernu da se peku oko 40 minuta na 200 stepeni. Služite ih dok su još vruće.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs