Sastojci:
- 400 grama piškota
- 250 ml mleka
- 5 kašika ruma
- 200 ml slatke pavlake za šlag
- 2 vanilin šećera
- 150 grama šećera u prahu
- 4 čvrsta jogurta (800 ml)
- 2 kesice želatina
- 400 grama jagoda
Neodoljivo ukusno: Mini Pavlova torta sa jagodama! (RECEPT)
Priprema:
- Rub kalupa obložite piškotama koje ste kratko namočili u mleko pomešano s rumom.
- Piškote iseckajte tako da budu do visine kalupa, a na dno kalupa posložite ostatak piškota.
- Pavlaku umutite u šlag i umešajte vanilin šećer, a zatim dodajte šećer u prahu i jogurt.
- Želatin napravite po uputstvu ,te postupno umešajte u pripremljenu kremu.
- Po kremi posložite red jagoda naseckanih na ploške pa po jagodama namočene piškote.
- Rasporedite preostalu kremu i na kraju jagode.
- Tortu ostavite hladiti nekoliko sati ili preko noći. Jagode možete preliti preljevom za tortu.
Torta sa piškotama i bananicama: Nepečena, lagana, izdašna! (RECEPT)