Pire krompir mnogi vole jer se jednostavno priprema, a ukusan je. Međutim, i pored toga mnoge domaćice pogrešno pripremaju pire.
Poznati britanski kuvar Markus Vareing otkriva trikove uz pomoć kojih će vam uvek biti savršen.
Foto: Shutterstock
Najvažnije je pravilno skuvati krompir
Kuvar Markus Vaering tvrdi kako je najbitnija stavka u pripremi pire krompira.
- Umesto da krompir ogulite, naseckajte ga na veće komade, kuvajte u vrućoj vodi da omekša. Ali vodite računa da su komadi krompira jednake veličine jer ako komade različite veličine bacite u vodu, manji će se prekuvati, a veći se neće dovoljno skuvati.
Iako mnogi misle da je to svejedno jer će ionako sve zgnječiti na kraju u pire – ali ako prekuvani krompiri upiju previše vode pire postaje vodenast.
Osim toga, nakon kuvanja treba ostaviti krumpir da odstoji pet minuta pre nego što ga zgnječite u pire.
U nastavku pročitajte savete šefa kuhinje u Londonu kako napraviti najbolji pire krompir
Budi deo Stil zajednice.