Ova lagana tortaposvećena je ruskoj baleriniAni Pavlovoj, a ukus će oduševiti i najistančanija nepca.

Po originalnoj recepturi Pavlova torta se sastoji se od tri elementa - kore, krema i dodataka, ali mi donosimo recept za jednostavniju varijantu bez kora.

Potrebni sastojci:

Bolje od sladoleda: Ledene poslastice od banana bez laktoze! (RECEPT)

Priprema:

Umutitešlagpa u njega dodajte pola ostrugane vanilei liker.

Dobijeni šlag istisnite na, papirom obloženi, pleh tako da oformite male krugovei stavite u frižider da se hlade.

U mleko ubacite preostaluvanilui sačekajte da mleko provri.

U međuvremenu umutite žumanca sa šećerom i dodajte gustin i dobro izmešajte. U smesu sipajte malo kljuičalog mleka i dobro izmešajte kako bi nestale grudvice, a nakon toga dodajte i ostatak mleka.

Božanstvene njoke: Obrok koji ćete pamtiti ceo život! (RECEPT)

Smesu dobro izmiješajte i kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne.

Prebacite krem u drugu posudu i prekrijte plastičnom folijom da se ne uhvati korica i ostavite da se ohladi.

Ohlađeni krem prelijte preko šlaga koji ste na početku istisnuli na pleh.

Isecite jagodena pola i poređajte ih prko svega toga i njima ukrasite mini Pavlove.

Višnje i čokolada u kombinaciji: Sladoled gotov za 5 minuta! (RECEPT)

Idealan spoj ukusa u jednoj poslastici. Ljubitelji jagoda će uživati u ovim laganim zalogajima