Ova lagana tortaposvećena je ruskoj baleriniAni Pavlovoj, a ukus će oduševiti i najistančanija nepca.
Po originalnoj recepturi Pavlova torta se sastoji se od tri elementa - kore, krema i dodataka, ali mi donosimo recept za jednostavniju varijantu bez kora.
Potrebni sastojci:
Priprema:
Dobijeni šlag istisnite na, papirom obloženi, pleh tako da oformite male krugovei stavite u frižider da se hlade.
U mleko ubacite preostaluvanilui sačekajte da mleko provri.
U međuvremenu umutite žumanca sa šećerom i dodajte gustin i dobro izmešajte. U smesu sipajte malo kljuičalog mleka i dobro izmešajte kako bi nestale grudvice, a nakon toga dodajte i ostatak mleka.
Smesu dobro izmiješajte i kuvajte na laganoj vatri dok se krem ne zgusne.
Prebacite krem u drugu posudu i prekrijte plastičnom folijom da se ne uhvati korica i ostavite da se ohladi.
Ohlađeni krem prelijte preko šlaga koji ste na početku istisnuli na pleh.
Isecite jagodena pola i poređajte ih prko svega toga i njima ukrasite mini Pavlove.
Idealan spoj ukusa u jednoj poslastici. Ljubitelji jagoda će uživati u ovim laganim zalogajima