Sastojci:
- 6 svežih kobasica
- 400 grama kuvanog pasulja
- 400 g iseckanog paradajza
- 2 glavice luka
- 3 čena belog luka
- 2 lovorova lista
- 1/2 kašičice mešavine začina
- 1/2 kašičice semenki korijandera
- 1/2 kašičice semenki kumina
- šaka seckanog peršuna
- 1 kašičica šećera
Gurmanski raj: Bakin pasulj sa tikvicama i domaćim kobasicama koji ćete pamtiti! (RECEPT)
Priprema:
- Semenke korijandera i kumina kratko tostirajte na suvom tiganju.
- Prebacite ih u avan i stucite zajedno sa mešavinom začina.
- Naglo zapecite kobasice, a kad dobiju lepu boju odložite ih na tanjir.
- U istoj posudi dinstajte luk.
- Dodajte mu lovor i usitnjene začine, a pred kraj dodajte beli luk.
- Dodajte pasulj i seckani paradajz, jednu kašičicu šećera, te posolite.
- Kuvajte još par minuta, te smesu ubacite u rernu.
- Ako vam je praktično, i ako je posuda pogodna za rernu, možete sve ostaviti u njoj, posložiti kobasice na vrh i zapecite u rerni otprilike pola sata.
- Ako vam tiganj ili posuda koju ste koristili za kuvanje nije praktična, prebacite sve u vatrostalnu posudu i zapecite na 200 Celzijusa oko pola sata.
Lički pasulj sa ribancem: Toliko bogatom ukusu niko neće moći da odoli! (RECEPT)