savet studenata

Genijalan trik za najhrskaviji prženi krompir: Evo pod kojim uglom treba seckati!

Isprobajte ovaj trik studenata i uživajte u najboljeg krompiru ikada

Recepti
13:10h Autor:
Genijalan trik za najhrskaviji prženi krompir: Evo pod kojim uglom treba seckati!
Foto: Profimedia

Britanski studenti Univerziteta Eseks i Samuel Vhitebread School razvili su metodu koja daje savršeno pržen krompir.

Uzimajući prosečne mere jednog krompira izračunali su pod kojim se uglom treba seckati kako bi ispao maksimalno hrskav.

Malo drugačiji način pripreme krompira: 5 najsočnijih recepata!

foto: Profimedia

Seckanje pod uglom od 30 stepeni

  • Seckajte krompir dijagonalno, nikako vertikalno.
  • Uz pomoć ove tehnike gornja površina krompira će se povećati za 65 odsto, što znači da će imati više površine koja nakon prženja u tiganju može biti fino hrskava.

Pržite na masti

  • Ugrejte dosta masti u velikom tiganju, te pržite iseckan krompir koji ste prethodno skuvali.
  • Nemojte previše okretati kako se krompir ne bi raspao.

Na ovaj način ćete dobiti savršen ukus krompira i hrskavost.

Pečeni krompir sa limunom i belim lukom: Toliko je ukusno da ćete začas smazati! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs