Britanski studenti Univerziteta Eseks i Samuel Vhitebread School razvili su metodu koja daje savršeno pržen krompir.
Uzimajući prosečne mere jednog krompira izračunali su pod kojim se uglom treba seckati kako bi ispao maksimalno hrskav.
Foto: Profimedia
Seckanje pod uglom od 30 stepeni
- Seckajte krompir dijagonalno, nikako vertikalno.
- Uz pomoć ove tehnike gornja površina krompira će se povećati za 65 odsto, što znači da će imati više površine koja nakon prženja u tiganju može biti fino hrskava.
Pržite na masti
- Ugrejte dosta masti u velikom tiganju, te pržite iseckan krompir koji ste prethodno skuvali.
- Nemojte previše okretati kako se krompir ne bi raspao.
Na ovaj način ćete dobiti savršen ukus krompira i hrskavost.
Isprobajte ovaj trik studenata i uživajte u najboljeg krompiru ikada
Budi deo Stil zajednice.