Sastojci:
- 8 kašika maslaca
- 1 kg krompira
- 1 kašika maslinovog ulja
- 4 čena belog luka
- 2 limuna
- 1 kašičica soli
- 2 kašike naseckanih svežih listova origana
Pečeni krompir sa kačkavaljem: Toliko dobar da ćete ga spremati svaki dan! (RECEPT)
Priprema:
- Zagrejati rernu na 200 Celzijusa.
- Otopite maslac u većoj posudi.
- Ogulite i naseckajte krompir veličine 2,5 cm.
- Krompir dodajte u otopljeni maslac, dodajte maslinovo ulje i dobro pomešajte da se sastojci sjedine.
- Usitnite čen belog luka i pomešajte ga s 1/4 šolje limunovog soka.
- Sve to dodajte krompir, posolite i dobro pomešajte, a višak tečnosti ocedite.
- Krompir prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje.
- Krompir rasporedite u jednom sloju.
- Pecite dok krumpir ne postane zlatno-smeđe boje oko 35-45 minuta.
- U međuvremenu naseckajte origano i kad je krompir gotov, pospite origanom i lagano promešajte.
Francuski krompir sa slaninom: Ukusan i brz ručak sa kojim nema greške! (RECEPT)