Francuski krompir je klasično jelo koje jedemo kad ne znamo šta bismo kuvali, a brzo je gotovo. Neki ga prave samo sa krompirom i jajima, a drugi dodaju malo povrća, slanine i kobasica. Što god odaberete, nećete se razočarati!
Sastojci:
1 kg krompira, 1 luk, 4 kuvana jaja, 1 sirovo jaje, slanina, 1 čašica kisele pavlake, so, biber, bosiljak
Priprema:
Krompir u ljusci skuvajte u jednoj posudi, jaja u drugoj. Kada su gotovi, oljuštite ih i nasecite na kolutove.
Slaninu i luk isecite na manje komade. Na dno posude za pečenje stavite malo ulja pa ređajte sastojke – luk, krompir, jaja, slanina i tako sve dok ih ne potrošite.
Na kraju krompir prelijte mešavinom umućenog jaja i pavlake. Pecite na 200 °C dok krompir ne dobije hrskavu koricu.
Prijatno!