Popodne je vreme za opuštanje i otpuštanje svega što treba biti otpušteno, a u tome vam svakako može pomoći griz jednog posebnog kolača. Mogli bismo reći da se radi o slatkom hlebu koji će posebno obožavati svi koje vole nešto pod zub uzkafu ili čaj.
Sastojci:
60 g kakaa u prahu, 130 g brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 1/4 kašičice soli, 150 g šećera, 115 g otopljenog maslaca, 1 veliko jaje + 1 žumance, 50 ml kisele pavlake,1 kašičica ekstrakta vanile, 2 reda čokolade za kuvanje iseckane na srednje komadiće, 3 zrele banane
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 °C i podmažite kalup za hleb i iznutra ga posipajte kakao prahom.
Pomešajte brašno, kakao, sodu i so, a drugoj posudi umutite jaje, žumance, šećer, otopljeni maslac, kiselu pavlaku i vanilu.
Mokre sastojke umešajte u suve i dodajte izgnječene banane i čokoladu. Testo ulijte u kalup i pecite oko sat vremena, odnosno dok čačkalica kojom ste proverili je li pečeno ne bude čista.
Pre posluživanja pustite neka se ovaj slastan desert ohladi desetak minuta.
Posebno će ga obožavati oni koji vole da uživaju u slatkišima uz čaj ili kafu