Popodne je vreme za opuštanje i otpuštanje svega što treba biti otpušteno, a u tome vam svakako može pomoći griz jednog posebnog kolača. Mogli bismo reći da se radi o slatkom hlebu koji će posebno obožavati svi koje vole nešto pod zub uz kafu ili čaj.
Sastojci:
60 g kakaa u prahu, 130 g brašna, 1 kašičica sode bikarbone, 1/4 kašičice soli, 150 g šećera, 115 g otopljenog maslaca, 1 veliko jaje + 1 žumance, 50 ml kisele pavlake, 1 kašičica ekstrakta vanile, 2 reda čokolade za kuvanje iseckane na srednje komadiće, 3 zrele banane
Pivski hleb: Najukusniji na svetu, ostaje svež i po nekoliko dana!
Priprema:
Zagrejte rernu na 175 °C i podmažite kalup za hleb i iznutra ga posipajte kakao prahom.
Pomešajte brašno, kakao, sodu i so, a drugoj posudi umutite jaje, žumance, šećer, otopljeni maslac, kiselu pavlaku i vanilu.
Mokre sastojke umešajte u suve i dodajte izgnječene banane i čokoladu. Testo ulijte u kalup i pecite oko sat vremena, odnosno dok čačkalica kojom ste proverili je li pečeno ne bude čista.
Pre posluživanja pustite neka se ovaj slastan desert ohladi desetak minuta.