Napravite pitu sa kiselim kupusom i mlevenim mesom - veoma interesantna kombinacija! Jako brzo i lako se priprema sa gotovim korama, a tako je divna i ukusna da ćete uživati u svakom zalogaju.

Potrebno je:

1/2 kg tanjih kora

1/2 praziluka

ulje

250 g mlevenog mesa

1 manja glavica kiselog kupusa

mleveni biber

malo aleve paprike

6 recepata sa kiselim kupusom: Fenomenalna jela u kojima će svi uživati!

pizap.com15174089533871.jpg
Foto: Bakina kuhinja

Priprema:

Na ulju propržite na kolutove sečen praziluk, pa dodajte mleveno meso i sve zajedno dobro izdinstajte, pa na kraju dodajte na rezance sečen kupus i pržite oko 20 minuta. Koru raširiti na sto, malo je poprskati uljem, pa preko nje staviti kupus, pa ponovo koru i kupus i treću koru. Saviti malo stranice i uviti u rolat.

Tako raditi do utroška materijala. Svaku rolnicu premazati uljem i staviti u rernu da se peče na 200 stepeni C oko 30 minuta. Secite toplu i uživaćete u svakom zalogaju... Prijatno!

(Izvor: Kod bake u gostima)

Kiseli kupus je savršena zimska namirnica. Postoji mnogo kombinacija i načina na koji se može pripremati. Najpopularniji je u sarmi ili sa suvim mesom. Iako ga svi pripremamo uglavnom u takvim jelima, evo predloga kako da unesete promene u svoj jelovnik