ODUŠEVIĆETE SE

Testenina sa brokolijem i tunjevinom: Sigurni smo da bolju niste probali! (RECEPT)

Testenina s finim sosom uvek je dobar izbor za ručak, a ovaj recept je idealan za pripremiti jer se brzo sprema, a mnogo je ukusan

Recepti
16:00h Autor:
Testenina sa brokolijem i tunjevinom: Sigurni smo da bolju niste probali! (RECEPT)
Foto: Shutterstock

Kuvana ili zapečena testenina često se nametne kao logičan izbor usled ubrzanog života, a kad joj dodamo fini sos od brokolija i tunjevine, dobijemo brz obrok koji nas i te kako zasiti.

Za zdraviju varijantu dovoljno je običnu testeninu zameniti integralnom ili onom od heljde, koristiti brokoli kuvan na pari, te konzervisanu tunu u salamuri (vodi) umesto one u ulju.

Sastojci: (za 4 osobe)

  • 400 grama kratke testenine (penne, fusilli, orecchiette)
  • 1 komad brokolija
  • 160 grama tunjevine iz konzerve (u salamuri)
  • 2 čena belog luka
  • 50 grama rendanog sira
  • 3 kašike maslinovog ulja
  • 2 kašike soka od limuna
  • so
  • biber

Testenina u kremastom sosu od oraha: Italijanski specijalitet koji nikog ne ostavlja ravnodušnim! (RECEPT)

foto: Shutterstock

Priprema:

  • Brokoli operite, razdvojite je na cvetove i skuvajte na pari (oko 7-8 minuta).
  • Tunjevinu ocedite, beli luk iseckajte na listiće.
  • U veći lonac stavite vodu, kad voda prvovri, dodajte kašičicu soli pa ubacite da kuvate testeninu.
  • Kuvajte prema uputstvu na pakovanju testenine koju koristite.
  • Zagrejte dublji tiganj, dodajte maslinovo ulje i na listiće iseckan beli luk, nakon minut dodajte kuvan brokoli, malo posolite i pobiberite, pa zalijte limunovim sokom.
  • Dodajte oceđenu tunjevinu i lagano promešajte kutlačom.
  • Zalijte s malo vode u kojoj se kuva testenina.
  • Kuvanu testeninu ocedite, ostavite oko 100 ml vode od kuvanja, pa testeninu ubacite u tiganj s brokolijem i tunjevinom.
  • Izmešajte pa zalijte vodom od kuvanja i dodajte polovinu narendanog sira.
  • Poslužite toplo posipano ostatkom narendanog sira.

Testenina sa slaninom i sirom iz rerne: Bez prethodnog kuvanja i prljanja dodatnih sudova, postaće vaše omiljeno jelo! (RECEPT)

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs