Probajte

Topla jagnjeća čorbica: Greje dušu, krepi telo, sprečava viruse! (RECEPT, VIDEO)

Zima je kao stvorena za tople čorbice i jela na kašiku. Upravo takva je i ova čorbica koja će postati vaša omiljena tokom hladnih dana

Recepti
08:20h Autor:
Topla jagnjeća čorbica: Greje dušu, krepi telo, sprečava viruse! (RECEPT, VIDEO)
Foto: Bakina kuhinja

Potrebno je: 400 gr jagnjećeg mesa; 2 šargarepe; 1 koren peršuna; 1 manji koren celera; 1 veći praziluk ili 2 glavice crnog luka; 1 zelena paprika; može i 1 svež oljušten paradajz na kockice; 1 žumance; 2 kašike pavlake; 1 kašičica brašna; ulje; nekoliko listova lovora; biber u zrnu i mleven; malo aleve paprike; so; peršunov list.

Priprema: Jednu šargarepu izrendati i propržiti na ulju, zatim sitno iseckati praziluk ili crni luk i dodati šargarepi pa dinstati. Celer, peršun, papriku iseći na željenu veličinu i nju dodati pa dinstati.

Ako želite možete i paradajz ja ovoga puta nisam stavila. Kad se povrće izdinsta dodati meso na kockice list lovora, biber u zrnu i malo aleve paprike. Naliti vodom i kuvati.

Kad se meso i povrće skuvaju procediti i odvojiti meso a čorbicu vratiti na šporet. Kašičicu brašna razmutiti sa malo mlake vode ili mleka i dodati u čorbicu i pustiti da vri 2-3 minuta. Dodati začin so i mleven biber.

U veću činiju staviti žumance i pavlaku, kašiku dve koliko volite i dobro izmešati. Polako dodavati vruću čorbu kutlačom i brzo žicom mutiti da se ne zgrudva.

Dodati peršunov list i vratiti povrće i meso u čorbu i servirati. U tanjir možete dodati par kapi limunovog soka.

Torta Mafija: Najlepša čokoladna poslastica koja se svakome sviđa! (RECEPT)

Izvor: Kod bake u gostima

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs