Sastojci:
- Piza testo
- 1 kašika belog luka u prahu
- 1 kašika brašna
- 2 kašike maslinovog ulja
- 50 grama maslaca
- 5 čena belog luka
- 2 kašike sitno seckanog peršuna
- so
Jogurt lepinje: Pecivo bez konkurencije zbog kojeg ćete zauvek zaboraviti na hleb! (RECEPT)
Priprema:
- Trebaće vam pizza testo ili ostaci testa od prethodnog dana koje ste podelili na kuglice.
- U posudici pomešajte beli luk u prahu i brašno, pa kuglice uvaljajte u mešavinu da postanu lepljive.
- Premažite kuglice maslinovim uljem i pecite 20 minuta u rernu na 200 Celzijusa.
- Za to vreme pripremite premaz tako što ćete otopiti maslac, protisnete beli luk i naseckate peršun.
- Sve zajedno pomešajte u posudici, a kada su peciva gotova, premažite ih dobijenim aromatičnim premazom.
- Posolite i poslužite toplo.
Slasno testo koje će vas oboriti s nogu: Napravite ovo pecivo sa paradajzom i belim lukom! (RECEPT)