Počastite svoje ukućane mirisnim pecivom sa paradajzom i belim lukom koja mogu da posluže kao izvrstan međuobrok ili večera.
Sastojci za testo:
Brze sir-pogačice od mućenog testa: Pecivo koje ne treba mesiti i čekati da naraste! (RECEPT)
Sastojci za punjenje:
- 2 kašike maslinovog ulja
- 5 režnjeva češnjaka
- 400 g paradajza pelata
- ¼ kašike soli
- ¼ kašike bibera
- ¼ kašike origana
- ¼ kašike bosiljka
- 3 kašike maslaca
Priprema:
- Umesite glatko testo od brašna, ulja, kvasca, soli i mlake vode.
- Premestite ga u nauljenu posudu, pokrijte krpom i pustite da se diže najmanje sat vremena
- Za to vreme pripremite punjenje. Zagrejte maslinovo ulje, dodajte tri naseckana češnja belog luka i dinstajte minut, dva.
- Potom dodajte paradajz i preostale sastojke i kuvajte desetak minuta.
- Povremeno promešajte i ugasite vatru kad se sos zgusne.
- Drvenom kašikom zgnječite paradajz pelat.
- Kad se testo digne, podelite ga u 12 jednakih komada.
- Svaki razvaljajte, napunite kašikom sosa od paradajza i pažljivo oblikujte u kuglicu.
- Posložite ih u nauljenu posudu i ostavite da se diže još sat vremena.
- Pre pečenja premažite rastopljenim maslacem i zgnječenim belim lukom.
- Pecite u zagrejanoj rerni na 170 Celzijusa otprilike 25 minuta.
- Gotove su kad poprime zlatnu boju.
Arapske pogačice Fataer: Mekano pecivo sa sirom i kačkavaljem! (RECEPT)