Sastojci: šolja kiselog mleka, 1 kesica praška za pecivo, 2 jaja, pola šolje ulja, 130 g sira, pola kašičice soli, 1,5 šolja brašna, malo seckanog peršuna.
Priprema: U posudu sipati mleko, dodati prašak za pecivo i mešati žicom dok smesa ne postane penasta. Uključiti mikser pa postepeno dodavati jaja, ulje, so i brašno, ali ne odjednom već iz nekoliko puta.
Ostaviti mikser i posuti lepljivo testo izmrvljenim sirom i naseckanim peršunom (može i bez njega).
U dva velika pleha postaviti papir za pečenje i kašikom sipati smesu na različita mesta. Peći na 180 stepeni sa uključenim ventilatorom oko 15-17 minuta.
Nakon što budu pečene, pogačice će narasti i imaće različite oblike, ali su jednako ukusne, posebno zato što se toliko brzo i jednostavno pripremaju! Ako baš želite, možete voditi računa da budu jednake i istog oblika, ali je testo lepljivo pa će to biti malo teže za izvesti.
Domaći kuvani đevreci: Najlepše pecivo koje ste ikad probali! (RECEPT)