Većina ljudi voli da jede pečena rebarca, ali ih većina i priprema na sličan ili isti način.
Donosimo sjajan recept za rebra s medom i engleskim sosom indijskog porekla.
Sastojci:
- 1 kilogram svinjskih rebara
- 4 kašike senfa
- luk
- 2 kašike Vorčester sosa
- 3 kašike meda
- 2 kašike jabukovog sirćeta
- 5 kašika maslinovog ulja
- ruzmarin
- kašika brašna
- 2 dl supe od mesa
4 saveta za pripremu savršenog svinjskog kotleta: Sočno meso za samo 20 minuta!

Priprema:
- Očistite i sitno naseckajte luk.
- Pomešajte ga sa senfom, Vorčester sosom, sirćetom, maslinovim uljem, ruzmarinom i medom. Dobro sve promešajte.
- Rebra stavite u posudu i prelijte pripremljenim mesom.
- Najbolje je da meso odstoji 24 sata u frižideru ili najmanje dva sata.
- Zagrejte rernu na 200 Celzijusa.
- Brašno pomešajte s supom.
- Rebra iz mesa posložite na lim za pečenje obložen papirom.
- Pomešajte ih s mesom i rastopljenim brašnom.
- Pecite oko sat vremena dok rebra ne postanu hrskavo lepljiva.
- Poslednjih pola sata posložite oko rebra šargarepu, tikvicu, kriške krompira i pola luka naseckanog te nastavite s pečenjem.
- Meso i povrće poslužite s sosom od pavlake i pečenim krompirićima.