TEHNIKA VASPITANJA KEJT MIDLTON: Dovoljno je samo da ih pogleda i njena deca već znaju šta treba da urade

Kako Kejt Midlton smiruje decu kada su nestašna pitaju se mnogi, a ona je puna strpljenja i tolerancije.

Porodica
13:16h Autor:
TEHNIKA VASPITANJA KEJT MIDLTON: Dovoljno je samo da ih pogleda i njena deca već znaju šta treba da urade
Kako Kejt Midlton smiruje decu, Foto: John Rainford / Sipa Press / Profimedia

Kraljevska porodica strogo se drži posebnog protokola kojeg malo ko može da razume. Mnogi bi se zapitali kako deca uspevaju da se uklope u pravila, a način na koji ih roditelji vaspitavaju je neverovotan.

Kejt Midlton i Princ Vilijam često vode decu na javna dešavanja, a upravo tada imamo priliku da vidimo kako se prinčevi Džordž i Luis, kao i princeza Šarlot ponašaju. Budući da je mali Luis veoma živahan, kao i većina dece, dovoljno je da ga Kejt pogleda ili dodirne i sve će biti pod kontrolom.

Mnogi se pitaju kako joj to polazi za rukom, a ono što je manje poznato jeste da se Kejt mnogo edukovala o roditeljstvu, te tajna njenog uspeha uspostavljanja kontrosle nad njima možda leži upravo u tome.

Kejt Midlton, Princ Vilijam, Princ Džordž, Princeza Šarlot
foto: BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

"Vilijam temelji gajenje svoje dece na Midlton modelu Kejtinih roditelja koji su tokom braka takođe dobili troje dece, imućni su, ali marljivi roditelji i puno su im ljubavi pružili. Kad je Kejt bila u ranim 20-ima, na listu svojih najboljih prijatelja ubrojila je majku i oca. To je ono čemu Vilijam i Kejt teže sa svojom decom", objasnio je kraljevski stručnjak.

Izvori bliski kraljevskoj porodici kažu da je kod njih vika zabranjena, te da diplomatskim putem rešavaju svaki problem.

"Vikanje je apsolutno zabranjeno za decu i, ako u bilo kojem trenutku vide da je do vikanja došlo, krivca će izdvojiti", ispričao je izvor blizak kraljevskom paru za The Sun.

Prin Džordž, Princ Luis, Princeza Šarlot
foto: Profimedia

Ipak, princa ili princezu tad neće čekati kazna poput zatvaranja u sobu, već Vilijam i Kejt imaju drugu taktiku – razgovor na kauču.

"Dete koje je bilo nevaljalo sklone od scene koju je napravilo i onda s njim Kejt ili Vilijam mirno porazgovaraju. Objasne mu posledice ponašanja i nikad na njega ne viču", tvrdi izvor.

Kejt Midlton, Princ Vilijam, Princ Luis, Princ Džordž, Princeza Šarlot
foto: Profimedia

Kejtina omiljena knjiga o roditeljstvu

Kako se vaspitavaju princ i princeza?

Anonimna autorka, koja sebe naziva modernom staromodnom mamom, očigledno je bila oduševljena što je vojvotkinja od Kembridža tolika obožavateljica njene knjige. Ona ima dvoje dece (poput Kejt) i napisala je knjigu u nadi da će ponuditi praktične savete novim mamama o podizanju dece od detinjstva do tinejdžera — očigledno Kejt razmišlja unapred.

Kejt Midlton, Princ Vilijam, Princeza Šarlot, Princ Džordž, Princ Luis
foto: Zed Jameson / BACKGRID / Backgrid UK / Profimedia

1. Prihvatite pomoć

Dan nakon što su napustili bolnicu sa princom Džordžom, Vilijam i Kejt su se uputili u Baklberi gde živi Kejtina porodica. Ostali su sa Kejtinom mamom i tatom mnogo nedelja, a Kerol Midlton je pomagala Kejt da se prilagodi životu nove majke i kuvala većinu obroka kako bi nova porodica bila dobro nahranjena. Zajedno sa bakom Kerol, Vilijam i Kejt imaju dadilju Mariju sa punim radnim vremenom koja se brine o Džordžu i Šarlot kada je par na kraljevskim veridbama. Očigledno je da Kejt ima mnogo više novca i više pomoći nego što mnogi od nas mogu da sanjaju, ali svi se možemo složiti da nije sramota tražiti malo podrške kada vam je potrebna.

2. Ostanite smireni tokom besa

Kada je princ Džordž preuzeo svoj prvi kraljevski angažman u julu 2016, postao je pomalo preplavljen svim glasnim zvukovima na Royal International Air Tattoo-u. Kejt ga je brzo uhvatila i "komunicirala mirnim, razumnim i razumljivim tonom", kao što autor njene omiljene knjige preporučuje. Džordž je odmah prestao da plače i, pre nego što ste to primetili, otišao je da proveri avione - izbegnut je bes. Bravo za Kejt što je tak smirena kada u suštini ceo svet gleda kako njeno dete sprema pad.

Princ Luis, Kejt Midlton
foto: Stephen Lock / Zuma Press / Profimedia

3. Očistite stvari

Pa kako Kejt disciplinuje budućeg kralja? Pa, ima mnogo brojanja do tri. Savremeni vodič za majčinstvo podstiče roditelje da vašem detetu daju tri broja da završi zadatak ili da istekne vremensko ograničenje. Da, to znači da u Kensingtonskoj palati postoji stolica za tajm-aut. Ali nije svaka dečja ludost vredna da se uznemirava "jer su ponekad smeh i zagrljaj pravi ukor". Kejt se samo nasmejala kada je nevaljalac Džordž uhvatio Šarlot sa pištoljem sa mehurićima tokom zabave u Britanskoj Kolumbiji.

4. Neka budu nezavisni

Teško je pustiti svoju decu da odu u taj veliki zastrašujući svet - posebno kada su tako mala. Ali anonimni autor kaže da morate da se "maknete s puta svom detetu" i pustite ga da otkrije svet i napravi sopstvene greške. Njen savet je "Postavite dobar primer, a zatim se odmaknite i gledajte". Kejt je upravo to uradila tokom dečje zabave u Viktoriji, BC. Čim je Šarlot videla sve igre i životinje, otrgla se iz Kejtinog zagrljaja i otišla da se igra sa balonima. Kejt je samo hodala iza nje i smejala se nezavisnom duhu svoje ćerke.

Kejt Midlton, Princ Džordž, Princ Luis, Princeza Šarlot
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

5. U redu je da budu sebični

Ovo pravilo može izgledati šokantno, ali je zapravo veoma dobar savet. "Dete ne može da razume deljenje ako prvo ne razume koncept posedovanja", piše Moderna staromodna mama. Dakle, ako drugo dete uzme igračku vašeg deteta, u redu je da tražite od drugog deteta da vam je vrati. Neka to bude lekcija drugoj deci: Ne kradite Džordžu i Šarlot igračke.

6. Ohrabrite ih da pronađu svoj talenat

Ovo se čini kao nerazumno, ali je dobar savet koji treba slediti. Moderna staromodna mama apeluje na roditelje da svoju decu izlože što je moguće više zabavnih i različitih iskustava. Kejt podstiče Džordžovu ljubav prema motociklima (iako je plaše), avionima i helikopterima. Mala Šarlot postaje ljubitelj konja i iako Kejt ne deli istu strast prema jahanju, ona pokušava da podstakne interesovanje svoje ćerke.

1 / 7 Foto: James Whatling / The Mega Agency / Profimedia

7. Ne prisiljavajte svoju decu da rade stvari

Ko može da zaboravi kada je Kembridž sleteo u Viktoriju i kada je princ Džordž bio pomalo raspoložen - bio je dug let i bio je umoran. Kada je Džastin Trudo kleknuo i zatražio od Džordža peticu, dete nije imalo ništa od toga i odbilo je. Umesto da ga ukori što je odbio da se pozdravi, Kejt se spustila na svoj nivo i proverila da li je dobro usred sveopšte pažnje. Moderna staromodna mama kaže da je prisiljavanje vaše dece da nešto urade neproduktivno i znači da ne slušate šta vaše dete pokušava da vam kaže. Džordž kaže "Mama, oduševljen sam" i Kejt ga čuje.

8. Naučite ih da budu skromni i zahvalni

Bilo bi lako da se mali princ i princeza razmaze — oni zaista žive u palati! Ali Kejt (i Vilijam takođe) postaraju se da njihova deca budu zahvalna za sve što im je dato i da uvek kažu hvala - baš kao što savetuje moderna staromodna mama. Kada su Barak i Mišel Obama došli u Kensingtonsku palatu u aprilu 2016. godine, Kejt se pobrinula da Džordž izađe (u svom PJ-u i ogrtaču sa monogramom!) da se zahvali paru na divnoj stolici za ljuljanje koju su mu poklonili kada se rodio. Džordž je zatim skočio na svog konja da im pokaže koliko voli igračku.

9. Dobro obucite svoju decu

Ovo je jedno roditeljsko pravilo za koje smo mogli pretpostaviti da ga Kejt sledi. Mislim samo pogledajte njenu decu sa stilom! Autor kaže da je negovanje vaše dece i njihovo lepo oblačenje način da "usadite osećaj samopoštovanja i dostojanstva koji će trajati ceo život". Kejt je definitivno primenila ovo pravilo - porodica je čak u koordinisanim bojama na božićno jutro.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs