STROGA PRAVILA VASPITANJA DECE NAJPOZNATIJIH RODITELJA: Sa drugarima ne smeju da imaju blizak odnos, a u školu ni ne idu

Pravila vaspitanja koja deca Anđeline Džoli moraju da poštuju nisu jednostavna, a mnogima su veoma čudna.

Porodica
Autor:
STROGA PRAVILA VASPITANJA DECE NAJPOZNATIJIH RODITELJA: Sa drugarima ne smeju da imaju blizak odnos, a u školu ni ne idu
Pravila vaspitanja koja deca Anđeline Džoli moraju da poštuju, Foto: Profimedia

Životi dece poznatih roditelja znatno se razlikuju od života ostale dece, a zbog slave svojih roditelja neretko su i oni pod budnim okom javnosti. Osim toga, nije im lako shvatiti zbog čega njihovi roditelji pune novinske stupce, a ponekad se dešava da upadaju u neprijatne situacije.

Shodno tome, pojedini slavni roditelji, trude se da stvore poseban sistem vaspitanja uvodeći pravila koja će njihova deca strogo poštovati. Među njima su i Anđelina Džoli i Bred Pit, koji u poslednje vreme "ratuju" oko razvoda.

Anđelina Džoli i Bred Pit
Anđelina Džoli i Bred Pitfoto: Profimedia/editorial images

Međutim, njihova stroga pravila vaspitanja doprinela su tome da njihovo šestoro dece budu udaljeni od skandala, te da ne prolaze kroz medijski rat svojih roditelja.

1. Ne smeju guglati roditelje

Prema pisanju magazina People, Bred i Angđelina su posebno strogi oko pravila da njihova deca ne smeju pretraživati informacije o njima.

"Na računarima naše dece blokirali smo svoja imena tako da ne mogu guglati mamu i tatu. Ne želim zavistit o mišljenjima drugih ljudi", izjavio je Bred Pit jednom prilikom, dok se i Anđelina dotakla te teme.

 Anđelina Džoli i Šajlo Džoli Pit
Anđelina Džoli i Šajlo Džoli Pitfoto: Profimedia

"Mislim, da poput većine roditelja, dajemo sve od sebe da im pružimo dobre stvari, ali ne možemo kontrolisati sve čemu su izloženi. Rekli smo im da s nama razgovaraju o bilo čemu što su videli, a da im je zasmetalo ili ih zabrinulo. Pokušavate ograničiti pristup, no oni su tinejdžeri, a naša generacija ne razume pola stvari koje oni rade s tehnologijom pa nas lako mogu zaobići", ispričala je u intervjuu za BBC Today.

Anđelina Džoli
foto: Profimedia

Osim toga, niko od njihove dece nema nalog na društvenim mrežama - "Niko od njih to nije ni zatražio. Mi smo valjda poslednja porodica koja nema društvene mreže", rekla je tad Anđelina.

2. Ne idu u školu

Anđelina svoju decu obrazuje kod kuće, navodno želeći im osigurati bolje obrazovanje od onog koje dobijaju u školama - "Smeta mi kako malo su mene naučili u školi", komentirala je glumica jednom prilikom.

"Ne zabrinjava me edukacija moje dece. Učim ih kod kuće delom i za to jer dolaze iz različitih krajeva sveta. Imaju profesore iz raznih predmeta, uključujući učenje drugih jezika i sviranja instrumenata. Deca su takođe vrlo fizički aktivna. Vole fudbal i skejtbord, a također pohađaju časove samoobrane", objasnila je glumica.

3. Moraju ići na porodičnu terapiju

Kako bi deca na najbolji način prihvatila razvod roditelja, Anđelina je odlučila da njena deca imaju adekvatnu terapiju.

"Bila je to traumatična situacija. Bilo je teško za sve njih. Navikli su na više aktivnosti i više zabave pa im je bilo teško samo ostati kod kuće. Mlađa deca nisu razumela šta se događa", ispričao je ranije za People izvor blizak porodici.

Anđelina Džoli
foto: Terma,SL / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Ne smeju spavati kod prijatelja

Još jedno strogo pravilo koje deca ne vole, odnosi se na spavanje kod prijatelja. Naime, njihova deca ne smeju ostajati kod svojih prijatelja, zbog čega su oni oduvek bili usamljeni u tom smislu. Morali su preskakati i rođendane i zabave, a Anđelina je to pravdala željom da ih zaštiti.

5. Moraju učiti strane jezikeAnđelina strogo drži do toga da njena deca moraju da nauče razne jezike, a akcenat posebno stavlja na one iz zemalja iz kojih su (usvojena deca) potekla, piše Story.hr.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs