Sitnice koje čine veliku razliku

Osetite promene u izgledu i zdravlju: Prolećni Feng šui otkriva kako!

Proleće je simbol sunca, vedrog neba, toplog vazduha, cvrkuta ptica, cveća - iskoristite to maksimalno
Lepi & Zdravi
15:46h Autor:
Osetite promene u izgledu i zdravlju: Prolećni Feng šui otkriva kako!
Foto: Shutterstock

Prošla je duga i, za mnoge, teška i dosadna zima, što označava početak proleća – možda najlepšeg godišnjeg doba! Iako ume da bude varljivo, proleće je simbol sunca, vedrog neba, toplog vazduha, cvrkuta ptica, cveća, ali i sela, odnosno vikendice van grada – gde je mir potpun, um obnavlja svoju mentalnu snagu, i širi se pozitivna prolećna energija. A šta vam u to ime poručuje prolećni Feng šui?

Koliko ste srećni: 5 znakova da u vašem domu vlada dobra energija!

Pet saveta za podsticanje pozitivne energije prema Feng šuiju:

1. Boravite u prirodi

Za početak isključite televizor i kompjuter, ne listajte magazine o uređenju kuće, već se uputite u najbliži park ili pešačku stazu i dok šetate razmišljajte kako želite da izgled vaš "novi" dom. Dobar Feng šui se ne povezuje sa novim nameštajem, već sa odnosom prema prirodi, zato iz šetnje donesite neku sitnicu u svoj dom: to može biti kamenčić, cvet, polomljena grančica, koji bi simbolizovali sreću i prolećno pročišćavanje energije.

2. Operite prozore

Deo prolećnog pročišćavanja koji je često zanemaren, a zapravo mnogo znači, daje vam novu dimenziju i svež pogled na život (i na svoj dom). Pranje prozora vam neće oduzeti mnogo vremena, a ako imate zavese, odnesite ih na hemijsko čišćenje ili ih sami operite. Otvorite prozorska vratanca širom, uživajte u pogledu i u čistoći!

3. Negujte cveće

Nađite vremena i oslobodite se nepotrebnog loma, raščistite prostor u svom stanu ili kući, napravite više mesta. Kupite cveće na pijaci ili ga zasadite. Promenite raspored nameštaja, to će poboljšati cirkulaciju pozitivne Feng šui energije.

Da sreća uvek vlada vašim domom: 5 stvari koje ne smete da držite u kući!

4. Sredite orman

Izaberite barem dve ili tri stvari koje niste obukli već duže vreme i poklonite ih nekom, jer su male šanse da ćete ih ikada više nositi, a zauzimaju vam prostor u ormanu. Kristale od roze kvarca rasporedite pored kreveta u kome spavate, i bar minimalno pomerite krevet. Širom otvorite prozore i pustite životnu energiju da uđe u vaš dom. Nešto ste već promenili na bolje!

5. Jedite limun i zeleno voće i povrće

Proleće je sezona energije drveta, a u tradicionalnoj kineskoj medicini ono je povezano sa elementom drveta, jetrom i kiselim ukusom. Jedite dosta zelenila za generisanje više energije drveta, i osetite pročišćavanje iznutra. Dan započnite sa malo tople vode i limuna. To su dve osnovne navike koje su odlično za proleće pred vama, kao i za celu godinu.

Za više novca: Boja novčanika prema znaku donosi obilje i bogatstvo!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs