INSPIRACIJA

NEOBIČNE VENČANICE, DETALJI SU SVE: Ovako se Francuske modne ikone oblače za venčanje! (FOTO)

Sve se više tražimo inspiraciju u prošlosti, a sada ćemo spojiti stil Francuskinja i njihov odabir za svoj najvažniji dan - venčanje.

Moda
NEOBIČNE VENČANICE, DETALJI SU SVE: Ovako se Francuske modne ikone oblače za venčanje! (FOTO)
Ines de la Frasanž, Foto: Profimedia

Parižani nas inspirišu iznova i iznova. Brižitr Bardo je samo jedna od francuskih lepotica koje nas inspirišu da eksperimentišemo sa kosom, šminkom i odevnim kombinacijama, a sada smo odlučili da zaronimo malo dublje i pronađemo inspiraciju za odabir venčanica u ormanu Francuskih modnih ikona.

BRIŽIT BARDO

Možda najlepša francuska plavuša udala se 18. juna 1959. godine za glumca Žaka Šarijea u roze haljini na kockice i baletankama. Da li ima nešto što je više u trendu ovog proleća od tog dezena, pa još u pink boji?

LULU DE LA FALEZ

Modna ikona i muza pokojnog modnog dizajnera Iv Sen Lorena, se za svoj dan venčanja obukla u maniru orjentalne princeze. Turban i detalji u boji. DA I DA!

DŽEJN BIRKIN

Boemska kraljica se za dan svog venčanja za Serža Genzbura obukla od glave do pete u svom stilu. Boho venčanica i buket cveća u rukama kao prototip ukusa i stila 60-tih godina prošlog veka.

INES DE LA FRASANDŽ

Modna ikona i muza Karla Lagerfelda se 1990. godine udala za biznismena Luiđija Ursoa u gradskoj opštini na jugu Francuske. Prelep komplet minimalističkog stila i šešir kao detalj koji je ukrao šou.

KETRIN DANEV

Ikona francuske kinematografije i takođe muza Iv Sen Lorena, za jednu ulogu u filmu obukla je venčanicu. Mini haljina zatvorenog gornjeg dela i veo je savršena inspiracija za one mlade koje žele nešto malo drugačije.

FARIDA KELFA

U septembru 2012. godine, bivša maneknka i modna ikona udala se za biznismena Henrija Sejdoua u Parizu. Pored savršene venčanice sa grubom i retkom čipkom, ovom savršenom venčanju su prisustvovale i Karla Bruni-Sarkozi i El Mekfirson.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs