Izgubili glavu

Slavni muzičari u ljubavnom trouglu: Voleli iste žene koje su im pomutile um! (FOTO, VIDEO)

Donosimo neke od najburnijih romantičnih priča koji su se pretvorile u rokstar melodramu

Ljubav i zavođenje
11:59h Autor:
Slavni muzičari u ljubavnom trouglu: Voleli iste žene koje su im pomutile um! (FOTO, VIDEO)
Foto: Profimedia

Seks, droga i rokenrol za neke nije bila samo parola, a nekima je donela povređena osećanja i slomljena srca. Uprkos slomljenim srcima i prijateljstvima, mnogi od muzičara ostali su zajedno i pretvorili svoj bol u nezaboravne hit pesme. Donosimo neke od najburnijih romantičnih priča koji su se pretvorile u rokstar melodramu.

Džordž Harison, Peti Bojd, Erik Klepton

Tokom zlatne ere rokenrola Peti Bojd bila je muza koja je inspirisala dvojicu eminentnih muzičkih ikona. Džordž Harison joj je pevao: "Something in the way she moves/Attracts me like no other lover", a Erik Klepton: "Layla, you've got me on my knees/Layla, I'm begging darling please", moleći je za ljubav.

Peti je bila manekenka i radila u Londonu, Njujorku i Parizu, a prelomna godina u njenom životu bila je 1964. kad su je pozvali na set filma o Bitlsima - "A Hard Day's Night" i kad je upoznala Džordža Harisona. Tada 19-godišnja Peti mu se odmah svidela, a ona je za njega kasnije rekla da je bio neverovatno zgodan, ali jako stidljiv. Venčali su se 21. januara 1966. godine, a Harisonov kum je bio Pol Makartni. Slavnog Džoržda ljubav prema Peti je inspirisala da napiše jednu od najboljih pesama Beatles-a - "Something".

Nekoliko godina kasnije njihov brak je počeo da se raspada zbog velikih količina droge i alkohola, kao i zbog brojnih afera. Tokom tog perioda Harison je postao blizak prijatelj s Erikom Kleptonom, kom je pisao muziku i s njim nastupao.

foto: Profimedia

Peti je dobila ljubavno pismo od nekog ko se potpisao samo s "E". Bila je uverena da ima tajnog obožavaoca dok joj jedne večeri, na žurci u kući Kleptonovog menadžera, nije prišao Erik, kojeg je do tada smatrala prijateljem, i pitao je da li je dobila njegovo pismo. Kleptonu se sviđa prijateljeva žena. Bojd je ostala u šoku, ali je zadrhtala. Kad su je pitali s kim će te večeri nakon žurke ići kući, odlučila se ipak za svog muža. Mnogo godina kasnije se prisetila: "Braka sam se držala svojevoljno, ali sam tada bila jako povređena."

Ljubavna priča o kojoj se govori i nakon 35 godina: Moderna bajka sa tragičnim krajem! (FOTO, VIDEO)

foto: Profimedia

Godine 1974. Peti se odlučila za život s Kleptonom i udala se za njega. Harison je čak bio na njihovom venčanju 1979. godine.

Ali period zaljubljenosti i slatkog zanosa ubrzo je prošao, čim se par suočio s prvim bračnim problemima. Redovno drogiranje i alkoholisanje, kao i brojni ljubavni izleti legendarnog gitariste, naterali su Bojd da ga napusti 1987. godine i da se od njega razvede godinu dana kasnije. Klepton joj je posvetio pesmu "Wonderful Tonight", a ona je 2007. objavila i biografiju "Wonderful Tonight: George Harrison, Eric Clapton and me". Udala se treći put 2015. godine za građevinskog investitora Roda Vestona, kog je poznavala dugi niz godina.

Najteži dani u životu slavnog muzičara od smrti sina (4): Ruke mi otkazuju, gubim sluh, neće mi biti bolje! (FOTO, VIDEO)

Anita Palenberg, Brajan Džouns, Kit Ričards

Tada 21-godišnja Anita 1965. godine upoznaje Rolling Stones-e nakon njihovog koncerta u Minhenu i započinje vezu s gitaristom i jednim od osnivača kultne grupe Brajanom Džounsom. Delili su istu strast - konzumaciju droga, a njihova veza obeležena je burnim, ljubomornim ispadima Džounsa.

foto: Profimedia

"Danima kasnije, imala bih rane i modrice po sebi. U svojoj ludosti bacao bi stvari na mene, sve što mu je došlo pod ruku - svetiljke, satove, stolice, tanjire s hranom - a kad bi se smirio, osećao bi se krivim i molio me da mu oprostim", izjavila je ranije Palenberg. Kap koja je prelila čašu bila je kad ju je udario šakom u lice takvom jačinom da je slomio svoju ruku.

Kit Ričards takođe nije mogao da odoli zgodnoj Aniti.

"Sve je znala i mogla je to da kaže na pet jezika", izjavio je slavni gitarista Rolling Stones-a. Na zajedničkom putovanju u Maroko s Anitom i Brajanom, Kit se zaljubio u Anitu.

Zaveo je dok je još bio u braku, skidao joj zvezde s neba: Burna ljubavna priča Majkla Daglasa i Ketrin Zite-Džouns! (FOTO)

foto: Profimedia

"Još se sećam mirisa stabala narandži u Valensiji. Kad se prvi put legne s Anitom Palenberg, sećate se takvih stvari", izjavio je Ričards. Kad je Anita raskinula s Brajanom, odnosi u Rolling Stones-ima su postali napeti. Džouns je utehu tražio u drogi i alkoholu, a u leto 1969. godine pronađen je mrtav u bazenu svoje vile u Hartfildu.

Palenberg i Ričards imali su troje dece. Živi su sin, 48-godišnji Marlon i 45-godišnja ćerka Anđela, dok je najmlađe dete, sin kom su dali ime Tara, preminuo od sindroma iznenadne smrti deteta. Ričards je napisao pesmu "Gimme Shelter" jer je bio u paničnom strahu da ga Anita vara s Mikom Džegerom na snimanju filma "Perfomance".

"Umirao sam od straha pred njom. Bila je prava Valkira, ona koja odlučuje ko će umreti u bici", rekao je Ričards. Tokom zabavljanja s Ričardsom, Anita je Rolling Stones-ima bila svojevrsna muza. Navodno je bila inspiracija za pesme "Angie", "Beast Of Burden" i "You Got The Silver". Na "Sympathy For The Devil" je pevala prateće vokale, a Stones-i su potpuno izmiksovali album "Beggars Banquet" nakon što je ona rekla da joj se prvobitna verzija ne sviđa. Palenberg i Ričards su se razišli 1980. nakon 12 godina veze. Svoju ljubav su nakon prekida medijima opisivali kao turbulentnu i strastvenu vezu, jednu od onih "bez koje je teško živeti, a još je teže živeti s njom". "Šesta članica Rolling Stones-a", kako su nazivali Anitu, preminula je 14. juna sa 73 godine.

Ostavio 52 godine mlađu devojku: Evo zašto je Mik Džeger doneo drastičnu odluku! (FOTO)

Stivi Niks i Lindzi Backingem

Fleetwood Mac je bio odličan britanski bluz rok sastav krajem šezdesetih godina. Bubnjar Mik Flitvud pozvao je talentovanog mladog gitaristu Lindzija Bakingema da se pridruži bendu krajem 1974. godine, ali on je imao jedan uslov: da njegova dugogodišnja devojka i muzička saradnica Stivi Niks takođe mora da dođe u bend. Ovo novo partnerstvo dovelo je do uspeha albuma iz 1975. godine "Fleetwood Mac" na kojem su se nalazile tri Stevine autorske kompozicije.

foto: Profimedia

Mik Flitvud i Stivi Niks

Odnosi unutar benda počeli su da se raspadaju. Bakingem i Niks raskinuli su 1976. godine, kao i bas gitarista Džon Mekvi i njegova supruga, klavijaturistkinja Kristin Mekvi. Flitvud je počeo tajnu vezu s Niks.

"Svi su bili ljuti jer je Mik bio oženjen prekrasnom devojkom i imao dvoje dece. Bila sam u strahu jer sam volela njegovu porodicu", izjavila je Niks kasnije. Kako su se oboje bojali da bi to moglo da dovede do raspada benda, prestali su da se viđaju. Flitvud je konačno započeo vezu s njenom najboljom prijateljicom Sarom Rekorom, s kojom se oženio 1988. godine.

Tajna veza Džeki Kenedi: Prosidbu bliskog prijatelja odbila zbog udaje za bogataša! (FOTO)

foto: Profimedia

Tod Randgrin i Bibi Buel

Beverli Lorens Buel, poznatu kao Bibi Buel, mediji su godinama proglašavali najlepšom od svih grupi devojaka, iako se ona ljutila na taj termin i rekla da preferira termin "muza".

I bila je muza brojnim muzičarima uključujući Mika Džegera, Džimija Pejdža, Dejvida Bouvija i Igija Popa. Imala je samo 17 godina kad ju je legendarni gitarista Tod Randgrin uhvatio pogledom u gomili obožavateljki. Tako je započela svoj rokenrol život.

foto: Profimedia

Stiven Tajler i Bibi Buel

Od 1972. do 1979. godine Bibi Buel je imala vezu s Todom Randgrinom, a 1976. je neočekivano zatrudnela tokom kratke veze sa Stivenom Tajlerom, frontmenom grupe Aerosmith.

"Dogodila nam se životinjska privlačnost", rekao je Tajler o Bibi.

On izgleda kao stara baba: Roker sa repom na vrh glave, crnim manikirom i ženskastim izgledom! (FOTO)

foto: Profimedia

Kad se 1. jula 1977. rodila Liv Tajler, Buel je je na početku njenog života nazvala Liv Randgrin, tvrdeći da je Tod Randgrin biološki otac njenog deteta jer je Tajler bio zavisnik od teških droga. Randgrin i Buel su završili svoju romantičnu vezu nedugo nakon rođenja Liv, ali je Randgrin džentlmenski potvrdio njenu priču. Liv je tek sa osam godina saznala da je biološka ćerka Stivena Tajlera. Na koncertu Aerosmith-a na koji su mama i ćerka išle zajedno, fizičku sličnost s pevačem je primetila sama Liv.

"Bilo je to vrlo dramatičan trenutak, a ćerka mi je rekla: 'Mama, to je moj tata, zar ne?'" prisećala se Buel. Tako je Liv saznala istinu. Iako joj je dugo zamerala, Liv je majci na kraju oprostila rečima: "Imala je dvojicu muškaraca koji je nisu želeli, radila je najbolje što je znala i mogla."

Ko se sve zabavljao sa supermodelima 90-ih: Karla Bruni izazvala skandal! (FOTO)

foto: Profimedia

Dejvid Krozbi, Grejem Neš, Džoni Mičel

To je možda "najmanje dramatičan" ljubavni trougao na ovoj listi. Dejvid Krozbi je prvi ugledao kanadsku muzičarku Džoni Mičel u kafiću na Floridi u leto 1967.

foto: Profimedia

"Stajala je tamo pevušeći pesme "Michael From Mountains" i "Both Sides Now" i oborila me s nogu. Nisam mogao da verujem da neko to tako dobro radi", prisetio se Krozbi kasnije. Oduševljen njenim glasom, Krozbi je nagovorio Džoni da ode s njim u Los Anđeles gde ju je upoznao sa svojim koncertnim i diskografskim agentima - uključujući i Dejvida Gefena koji joj je osigurao prvi diskografski ugovor.

foto: Profimedia

Krozbi je bio producent na njenom debitantskom albumu 1968. godine "Song to a Seagull". Zaljubio se u prekrasnu i nada sve nadarenu pevačicu. Ubrzo su počeli da žive zajedno, a njegova balada "Guinnevere" je delimično bila inspirisana njom.

Najtragičnija ljubavna priča Sergeja i Isidore: Nisu mogli ni zajedno, ni jedno bez drugog! (FOTO)

"Voleti Džoni bilo je nešto poput pada u mešalicu cementa", izjavio je Krozbi. S budućim kolegama iz benda, Stivenom Stilsom i Grejemom Nešom, upoznao je Džoni krajem 1968. godine. Neš se odmah zaljubio u nju, a ubrzo su njih dvoje počeli da žive zajedno. Njihov odnos je počeo u isto vreme kad se oformio sastav Crosby, Stills i Nash (trio koji je pomogao u definisanju folk-rok scene i prepoznatljivog kalifornijskog zvuka s kraja šezdesetih i početka sedamdesetih godina). Uprkos emocionalnim komplikacijama, Neš je insistirao na tome da svira sa Krozbijem. Na kraju, njegovo muzičko partnerstvo s njim trajalo je duže od ljubavi s Mičel.

foto: Profimedia

Džoi Ramon, Linda Ramon, Džoni Ramon

Linda Danijel je isprva bila u vezi sa frontmanom američke pank grupe Ramones - Džoijem Ramonom, ali se njihov odnos raspao kad je stupila u vezu sa njegovim kolegom, gitaristom grupe Džonijem Ramonom. Neki tvrde da su se Danijel i Džoi već razdvojili kad se Linda zaljubila u Džonija.

foto: Profimedia

Džoi nikako nije mogao da podnese taj udarac i dvojica bivših prijatelja od tog trenutka jedva da su komunicirali, ali i dalje su bili lojalni Ramones-ima. Kao epilog celoj situaciji, Džoi je fatalnoj Lindi napisao pesmu "The KKK took my Baby away".

Džoiju je početkom 90-ih dijagnostikovan limfom. Preminuo je 15. aprila 2001. u Njujorku. Džoni i Danijel venčali su se 1984. godine, a zajedno su ostali dok nije preminuo od raka prostate u septembru 2004. godine.

Pamela Anderson, Tomi Li, Kid Rok

Plejbojeva lepotica i zvezda "Čuvara plaža" Pamela Anderson poznata je po svom burnom privatnom životu. Za muzičara hevi metal grupe Mötley Crüe Tomija Lija udala se 1995. godine nakon što ga je poznavala samo 96 sati. Zajedno su dobili dvojicu sinova, Brendona Tomasa i Dilana Džegera. Njihov buran brak, začinjen mnogim ispadima i problemima, s velikom pažnjom pratio je ceo svet. Još uvek nije zaobravljena video kaseta sa scenama seksa Pamele i Tomija, koju je on "slučajno" zaboravio u jednom baru.

Konačno se okanila jake šminke: Pamela Anderson (49) opčinila prirodnom lepotom! (FOTO)

foto: Profimedia

Naravno, ti snimci vrlo brzo su se pojavili na internetu i munjevitom brzinom obišle svet. Raskidali su i mirili se nekoliko puta. Nakon što ju je Tomi napao dok je u naručju držala Dilana, potražila je pomoć policije. Li je odslužio četiri meseca zatvora. Zvanično su se razveli 2000. godine. Iz braka je ponela "uspomenu" - hepatitis C. Dobila ga je deleći iglu za tetoviranje sa Lijem.

Kida Roka je Pamela upoznala u aprilu 2003. godine, u bekstejdžu na VH1 Divas koncertu u Njujorku, gde je roker nastupao. Bili su venčani samo četiri meseca kada su shvatili da ipak nisu jedno za drugo. Mnogi još pamte kako su se uoči dodele muzičkih nagrada MTV-a u Las Vegasu 2007. godine Kid Rok i Tomi Li potukli zbog fatalne plavuše.

foto: Profimedia

"Ima jedna dobra stvar kad si u braku s muzičarima. Na kraju ti ostane dobar iPod. S time su me ostavili – po iPod svaki. To je sve što sam dobila. Zapravo, u nekim sam slučajevima još i platila", izjavila je Anderson nakon braka s Kidom Rokom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs