bez dlake na jeziku

Otkrila pravu istinu o tome zašto neke žene biraju starije muškarce: Ni sama nisam znala šta me čeka!

Pre deset godina nisam mogla da se zamislim s nekim ko je od mene stariji dvadeset godina, bio on zgodan ili ne, počinje svoju ispovest Dajen

Ljubav i zavođenje
13:13h Autor:
Otkrila pravu istinu o tome zašto neke žene biraju starije muškarce: Ni sama nisam znala šta me čeka!
Foto: Shutterstock

Jedna autorka napisala je svoje viđenje razloga zašto neke žene, pa i ona, mogu da budu srećne samo s muškarcem koji je mnogo stariji od njih.

"Pre deset godina nisam mogla da se zamislim s nekim ko je od mene stariji dvadeset godina, bio on zgodan ili ne", navodi Dajen Stopira na početku teksta koji je napisala za Marie Claire.

Nedavno je bila u bolnici kod supruga koji ima 52 godine, i koji zbog toga ima određene preglede i tegobe koje imaju muškarci u tom dobu.

"Postoji i društvena stigma oko takvih odnosa, kao i razlike u tome gde ste oboje u svojoj karijeri. Stručnjaci kažu da zbog naših razlika postoji velika šansa da se rastanemo, čak 95 odsto", nastavlja Dajen. I s obzirom na sve te razlike i statistiku, kako to da se neke žene i dalje zaljubljuju i "odlučuju" za nekog ko može da im bude tata?

6 žena otkriva: Ovako izgleda veza sa starijim muškarcem!

foto: Shutterstock

I dalje vozim staru Hondu, to nema uvek veze s novcem

"Mnogi će reći da je to "lov za lovom", ali evo ja sam sa svojim sadašnjim suprugom već tri godine i još uvek vozim istu Hondu s pređenih 250 hiljada kilometara, istu koju sam vozila kad sam ga upoznala. Istina je da me suprug naučio razliku između hotela i hostela, kao i vino iz skuplje boce, ali on većinu svog novca ponovo ulaže u svoj posao. To je i jedan od razloga zašto me privukao", kaže Dajen, koja priznaje da joj se to svidelo na njemu, što je predan poslu i svojoj zajednici.

Osim novca, žene koje su sa starijim muškarcima "optužuju" se da imaju neki kompleks zbog svojih očeva, da možda nisu bile dovoljno voljene od njih pa kasnije traže zamenu za taj odnos. Dajen pak i to opovrgava.

"Istraživanja o tome uglavnom ne uključuju žene poput mene koje su imale dobre odnose s ocem, čije su tate bili normalni i prisutni porodični ljudi", kaže.

Peper Švarc, stručnjak za veze, navodi da je ipak i kod žena koje su imale dobre očeve moguće da u svom suprugu traže očinsku figuru. Iako razlog ne mora da bude taj što "traže zamenu za nešto što nisu imale", napominje da i dalje imaju potrebu za nekim ko ih čuva, uči i pomaže im da se nose sa svetom.

"Ne znači da te žene seksualizuju svoje očeve, nikako, već osobine koje on predstavlja u životu žene", kaže Švarc.

Kako rano gubljenje nevinosti uništava psihu: Ispovest žene koja se godinama kaje!

foto: Profimedia

Bila sam mlada, ponudio mi je smeštaj, i vremenom smo postali sve bliži

Ono što je spojilo Diane i njenog supruga je, priča dalje, posao. Ona je bila mlada novinarka na završetku studija, a njemu je trebao neko da piše za njega u okviru njegovog posla. Oboje se danas prisećaju i kako to uopšte nije bila "ljubav na prvi pogled". Niti je ona bila njegov tip, niti on njen. Ali, nakon što ju je zaposlio jer mu se svidelo kako radi, počeli su da se sve više upoznaju.

"Kad mi je trebao smeštaj, ponudio mi je sobu u njegovoj kući kao privremeno rešenje. To je značilo da smo vremenom, nakon što bismo do kasno ostajali na poslu, znali da otvorimo bocu vina po povratku kući i da pričamo", priseća se Dajen, koja kaže da je tako počela da uviđa kakav je on, kako je saosećajan prema životinjama, strastven prema poslu i kako dobro funkcionišu zajedno.

"Negde između poslovnih sastanaka, postali smo dobri prijatelji. A onda i više", kaže Dajen.

Komplikacije zbog okoline i posla

Sve se odmah zakomplikovalo. Osim što se mesecima bojala da prizna roditeljima s kim je u vezi, bojala se i reakcije okoline koja bi mogla da zaboravi koliko puno radi i trudi se, te sve dobro što uradi pripiše odnosu sa šefom.

Nakon što su zvanično počeli da se zabavljaju, ona je dala otkaz kako bi oboje bili mirniji.

"Ponekad kad bismo počeli sa seksom, pustila bih ga da on "vodi" igru, jer ipak to radi duže nego što sam ja živa", šali se autorka u jednom trenu, ali onda dodaje da je ženama često problem da se opuste i budu intimne, dok ne nađu nekoga ko želi tu intimu i iskrenost, a upravo ju je to, kaže, naučio stariji muškarac.

"Sa starijim muškarcima nema briga oko toga. Njemu se ne žuri, misli i na tebe. Mlađi muškarci znaju da budu užasni. Nekad ništa nije ni počelo dok su oni već 'završili sa svojim'", kaže Dajen kao jedan od razloga zašto seks može da bude bolji sa starijima.

Imam 27 godina i seks samo sa matorcima: Podržavam svaku koja to želi da proba!

foto: Shutterstock

Ponekad idemo na živce jedno drugom

Ali, za svaki seksi detalj postoji i neki koji nije privlačan. Kaže da je istina da se nekad jednostavno ne mogu saglasiti oko zajedničkih aktivnosti, jer gledaju različite stvari, a i aktivnosti koje ona predloži za njega su nekad samo alarm da pazi na to da eventualno ne slomi zglob dok planinare po brdima.

"Prošle godine sam čak mislila da se ostvaruje ono na šta su me svi upozoravali. On se razboleo, dobili smo dijagnozu i izlečio se, ali u jednom trenutku sam mislila da umire i da je to kraj mog života s njim. Da je bio bolestan s 30 godina nikad ne bih pomislila da umire, ali ovako se zapitate hoće li se dogoditi da ću zadnje godine života s njim sedeti uz njegov krevet i hraniti ga kroz slamku", priča Dajen, koja kaže da sve te strahove dodatno pojačava okolina, koja samo naglašava takve problematične stvari.

Možda i jesam izdajica

Ne pomaže ni to što su joj na početku neki prijatelji otvoreno rekli da im nije jasno kako može da bude s toliko starijim od sebe.

"Iako znam da me načelno nije briga šta drugi misle o mojim životnim izborima, razumem da su tolike razlike u godinama zanimljive. Čitala sam delo Heder Švedel koja je rekla da su žene poput mene izdajice svoje generacije. Rekla je da su veze s ovakvim razlikama sve što je loše u našem seksističkom društvu.

Iskreno, ne znam šta sam. Možda i jesam izdajica. A možda Švedel svoje stavove temelji na istom "Cajtgajstu" koji u određenom periodu definiše da su jastuci za ramena u modi, a u drugom periodu nisu. Možda samo svi mi moramo da se oblačimo kako želimo, a ne kako nam kažu", poručuje Dajen.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs