Tragična ljubavna priča

Zajedno nisu mogli, a obožavali su se: Nikada nije preboleo njenu smrt, poslednje reči bile su mu njeno ime! (FOTO)

Merilin Monro udala se za Džoa Dimađia, američku bejzbol zvezdu na današnji dan 1954. Iako je brak trajao samo 9 meseci njegove poslednje reči su bile: ‘Konačno ću opet videti svoju volenu Merilin...'

Ljubav i zavođenje
14:05h Autor:
Zajedno nisu mogli, a obožavali su se: Nikada nije preboleo njenu smrt, poslednje reči bile su mu njeno ime! (FOTO)
Foto: Profimedia

Ona je bila najveći američki seks simbol, a on najveća američka sportska zvezda, legendarni igrač bejzbola. Glumica Merilin Monro i američki idol Džo Dimađio venčali su se dve godine nakon upoznavanja u gradskoj skupštini San Franciska na današnji dan 1954. Za venčanje poklonio joj je prsten od platine i 35 brušenih dijamanata. Iako je venčanje bilo tajno nekako se za njega saznalo tako da je 500 ljudi čekalo ispred ne bi li videlo slavni par.

Medeni mesec su zaljubljeni proveli u Japanu i već tada su krenuli problemi, jer je 12 godina stariji Džo želeo svoju ženu samo za sebe. Naime, bilo je to doba Korejskog rata i Merilin je pozvana da nastupi pred američkim vojnicima u Koreji. Ona se odazvala iako je Džo bio protiv toga i otišla iz Japana u Koreju gde je nastupila na 10 koncerata pred publikom od otprilike 100 hiljada vojnika.

Životna priča Merilin Monro: Tragična sudbina koja ne prestaje da interesuje ceo svet!

Nakon venčanja
Nakon venčanjafoto: Profimedia

Strašna ljubomora

Te godine njena karijera je bila na vrhuncu i Merilin je snimala svoj veliki hit Sedam godina vernosti. Kultna scena u kojoj joj vetar diže belu haljinu uzbuđivala je celu Ameriku, a Džo je bio na rubu živaca.

Neprekidno su se svađali i sukobljavali. Džo, inače dete italijanskih imigranata, hteo je svojoj obožavanoj ženi da pruži sve, ali njegova strašna ljubomora ga je uništavala. I njega i njihov brak.

Doktro Rok Positno u svojoj knjizi 'Večera sa Dimađom: Sećanja na američkog heroja' koja govori o životu njegovog dugogodišnjeg prijatelja opisao je ljubavni odnos sportskog heroja i Merilin.

Vanbračna deca, sečenje vena, vezivanje za stolicu: 10 najsenzacionalnijih razvoda poznatih!

foto: Profimedia

- Kada su bili zajedno u spavaćoj sobi, sve je grmelo i sevalo, barem je tako objašnjavao, ali Merilin je za njega bila mnogo više od seks simbola, ona je bila vrlo inteligentna žena'.

Molio je da mu se vrati

Nakon 274 dana braka Merilin je zatražila razvod zbog psihičkog nasilja, a on je to saznao gledajući televiziju. Glumica je, naime, na konferenciji za novinare najavila razvod od slavnog igrača Njujork Jenkija. Džo je bio skrhan.

- Srce mi je puklo kad sam te video kako plačeš pred svim tim ljudima. Molim te, razmisli još jednom o svemu i daj nam drugu priliku da spasimo brak - napisao je nakon toga.

Merilin je bila nepopustljiva uprkos pismima koje nije prestao da šalje.

- Malena moja, ne znam šta misliš o meni, ali najiskrenije te volim, bez obzira na sve. Ništa na svetu ne bih voleo više nego da vratim tvoje poverenje. - pisao je neutešni Džo.

Prljave tajne Merilin Monro: 12 činjenica koje niste znali o fatalnoj plavuši!

foto: Profimedia

Ričard Ben Krejmer, autor knjige Džo Dimađio: Život junaka, opisao je odnos supružnika.

- Od prvog dana njihov zajednički život nije funkcionisao. On je nije želeo ni s kim deliti, a ona je u suštini imala taj osećaj da je devojka u koju je zaljubljena cela Amerika.

Trebali su ponovo da se venčaju?

Merilin je ipak ostala ljubav njegovog života pa su ostali u dobrim odnosima sve do njene smrti. Brinuo je o njoj i dalje i zaštitnički se ponašao. Ostali u dobrim odnosima i nakon što se ona udala i razvela 1961. od trećeg supruga, pisca Artura Milera.

Kad ju je 1961. njen psihijatar poslao u kliniku u odeljenje za najteže slučajeve upravo je zvala svog Džoa da je 'spasi'. On je odmah 'doleteo' i izveo je, a ona mu se posle pridružila na Floridi. To je dovelo do glasina da su se 1962, godine kad je umrla, trebali ponovo venčati.

Muškarci su padali na kolena pred njom: Tajna privlačnosti Merilin Monro!

foto: Profimedia

Legendarna plavuša bila je zaista ljubav njegova života, a zbog nje je prekinuo svoje prijateljstvo s Frenkom Sinatrom. Zamerio mu je to što ju je upoznao sa porodicom Kenedi, jer je njih smatrao glavnim krivcima za njenu preranu smrt.

- Uništili su moju Merilin, nije ni znala šta ju je pogodilo - rekao je Dimađo okrivljujući Kenedijeve za njenu smrt.

Džo je organizovao njenu sahranu, a nije hteo da pozove nikoga iz Holivuda već samo najbliže prijatelje i rodbinu. Sve do svoje smrti, Dimađo je tri puta nedeljno slao buket crvenih ruža na njen grob, a poslednje reči navodno su mu bile: ‘Konačno ću opet videti svoju voljenu Merilin. Za razliku od njena druga dva muža, nikad nije govorio o njoj u javnosti, nije pisao o tome i nikad više se nije oženio.

Poslednji snimak Merilin Monro pred smrt: U očima joj se videla muka i užas

foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs