savršen izgled

7 trikova za lepotu starog Holivuda: Izgledajte kao diva! (FOTO)

Donosimo sedam trikova koje su slavne dame iz zlatnog doba Holivuda uvek koristile, a zbog kojih ćete ostati začuđeni

Nega
12:17h Autor:
7 trikova za lepotu starog Holivuda: Izgledajte kao diva! (FOTO)
Foto: Profimedia

Glamur starog Holivuda je večna inspiracija mnogim ženama. Međutim, dobar izgled se tada postizao na vrlo drugačije načine od onih današnjih.

Donosimo sedam trikova koje su slavne dame iz zlatnog doba Holivuda uvek koristile, a zbog kojih ćete ostati i te kako začuđeni.

1. Savršen izgled maskare

Trepavice Odri Hepbern uvek su izgledale savršeno, a u tome joj je pomagao slavni šminker Alberto de Rosi. Nakon što bi naneo jedan sloj maskare, de Rosi bi potom svaku trepavicu odvojio sa iglom.

Maskara: najbolji prijatelj vašeg pogleda

foto: Profimedia

2. Svetlucav izgled očiju

Džoun Kraford obožavala je da sama pravi maske za lice pa je dvaput dnevno prala oči s bornom kiselinom i hladnom vodom kako bi izgledale bolje. Umočila bi tufere u vodu i kiselinu pa bi kapke prekrila s njima.

3. Besprekoran sjaj kose

Marlen Ditrih insistirala je na tome da njene perike budu posipane s pravom zlatnom prašinom kako bi izgledale sjajnije na filmu. Nakon što bi snimanje završilo neko bi to zlato morao iščešljati iz perika.

Najbolja zimska nega: Maska za lice od banane za maksimalnu hidrataciju i svežinu!

foto: Profimedia

4. Idealna nijansa crvenog ruža

Zaštitni znak Merilin Monro bio je crveni ruž. No, savršenu crvenu nijansu postizala je zapravo s pet proizvoda za usne, tačnije s ruževima i sa sjajevima. Tamnocrvenu boju bi nanela na spoljne ivice usana, a svetlije nijanse na sredinu kako bi dodala dimenziju te bi sa hajlajterom naglasila Kupidonov luk i donju usnu.

Bila i ostala simbol lepote: Jednostavna nega Merilin Monro za svaku ženu!

foto: Profimedia

5. Efekat punijih usana

Glumica Glorija Grejam je gornju usnu "punila" vatom ili papirom kako bi postigla efekat punijih usana. Njeni glumački partneri bi to saznali tek tokom snimanja scena s poljupcem.

6. Vizualno povećan dekolte

Reč je o triku koji je razbijesneo Vivijen Li. Naime, reditelj Viktor Fleming naterao je kostimografa Vatera Planketa da sa lepljivom trakom zalepi glumičine grudi kako bi njen dekolte izgledao bujnije.

Greške u šminkanju zbog kojih izgledate i do 15 godina starije: 99% žena ih pravi! (FOTO)

foto: Profimedia

7. Tajna lepe kože

Reditelj i glumica Ajda Lupino stavila bi malu količinu kuhinjske soli u kozmetički preparat s kojim bi čistila lice. Smatrala je da je to najbolji način za uklanjanje mrtvih ćelija kože kako bi lice izgledalo osveženo.

Moramo spomenuti i trik kojim se slavni Džon Vejn često znao poslužiti. Vejn je uz sebe uvek imao tri perike različite dužine koje je stalno menjao. Tako je izgledalo da je reč o njegovoj pravoj kosi. Vejn bi najkraću periku nosio nekoliko dana, pa bi je potom zamenio s malo dužom, a onda bi drugu zamenio s trećom, onom najdužom. Stvorio bi iluziju da mu kosa raste i da treba da se ošiša. Tada bi opet nosio najkraću periku kako bi se činilo da je upravo bio na šišanju.

Najbolja krema za lice od kokosovog ulja: Sprečava starenje kože od prvog korišćenja!

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs