Šta sve treba da znate o najvećem make-up savezniku

Maskara: najbolji prijatelj vašeg pogleda

Zavodnički pogled koji obara s nogu je nemoguć bez pravilno nanešene maskare
Nega
06:24h
Maskara: najbolji prijatelj vašeg pogleda

Odabrati pravu maskaru, u skladu sa budžetom, bojom tena i očiju, čini se ponekad kao nemoguća misija, jer je ponuda ogromna, a svaki brend obećava veći volumen, jače i duže trepavice, pogled kom niko neće moći da odoli, a najnovije reklame insistraju na efektu veštačkih trepavica.

Ono što je zaista važno jeste da maskara ne sadrži supstance koje će iritirati oko, kao i dobra, fleksibilna četkica, kojom ćete lakše postići željeni efekat. Pri nanošenju maskare, obavezno skinite višak sa četkice. Vodite računa da vam se ruka ne zatrese, kako maskara ne bi završila u oku. Ukoliko nanesete više nego što je potrebno, odstranite višak štapićima za uši. Za dramatičniji izgled, nanesite još jedan tanak sloj, ali tek nakon što se prethodni osušio.

Vežbom i samo vežbom ćete usavršiti umetnost stavljanja maskare. Sledeće na šta je neophodno obratiti pažnju jeste rok trajanja, tačnije, da li je vaša maskara sveža ili je vreme da je zamenite.

Postoji nekoliko pravila kojih se treba pridržavati kada je u pitanju rok trajanja maskare. Prvo je da maskara, nakon otvaranja, možete koristiti oko 6 meseci, a zatim je baciti. Zatim, ukoliko vam je izazvala alergijsku reakciju, takođe je treba promeniti. Ukoliko je maskara suva, sadržaj podseća na masu za kolače ili sumnjivog je mirisa, treba je baciti. Poslednje pravilo je da ukoliko niste sigurni da li je vašoj maskari istekao rok trajanja, bacite je. Ipak se radi o proizvodu koji se koristi svakodnevno, a koji je u blizini tanke i izuzetno osetljive kože na kapcima i ispod očiju.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs