kralica joj 1 stvar ne oprašta

NAJPOZNATIJA LJUBAVNICA VARALA MUŽA SA PRINCOM ČARLSOM: Njen prvi razgovor sa Dajanom i danas se prepričava

Decenijama je čekala da princ postanje njen!

Ljubav
12:57h Autor:
NAJPOZNATIJA LJUBAVNICA VARALA MUŽA SA PRINCOM ČARLSOM: Njen prvi razgovor sa Dajanom i danas se prepričava
Foto: Profimedia

Vojvotkinja od Kornvola Kamila Parker vrlo damski gazi kroz osmu deceniju, a nedavno je proslavila svoj 75. rođendan. A reklo bi se da supruga princa Čarlsa mrsi konce u kraljevskoj porodici, otkako je došla na mesto jedne od najomiljenijih princeza.

Pretpostavlja se da su se Kamila i Čarls upoznali početkom sedamdesetih, na polo utakmici u Vindzorskom velikom parku. Međutim, postoji još jedna verzija, prema pisanju magazina "Pipl":

- Kada je upoznala princa na zabavi 1972. Kamila Šand imala je 25 godina i živela je u Londonu i drsko mu je rekla: "Moja prabaka bila je ljubavnica tvog pra-pra- dede. Osećam da imamo nešto zajedničko - navodi se u ovom časopisu.

Kamila Parker
foto: Profimedia

Princ Čarls joj je udvarao šest meseci.

- Iako joj se zaljubljeni princ udvarao šest meseci, nije uspeo da je zaprosi, pre nego što se vratio na more u februaru 1973. Čarlsov povratak mornarici nakratko je zahladneo njihov odnos -priča prijatelj kraljevske porodice.

Na dvoru su, čini se, vrlo zamršeni ljubavni odnosi.

- Kamila je 1965. na jednoj zabavi upoznala budućeg supruga Endrjua Parkera Boulsa, Međutim, prekinula je sa njim, jer je on uplovio u vezu sa princezom Anom, Čarsovom sestrom. I da nije bilo te romanse, možda se nikada ne bi zabavljala sa princom od Velsa - otkrila je autorka knjige "The Duchess: Camilla Parker Bowles and the Love Affair That Rocky the Crown" Dženi Parker.

Kamila Parker, Princ Čarls
foto: Profimedia

Kako je Čarls otišao u mornaricu, Kamila se vratila Endrjuu i 1973. udala za njega. U braku su dobili ćerku Lauru i sina Toma, čiji je kum- pazite sada, britanski prestolonaslednik.

Čarls je 1977. sreo Dajanu Spenser kojom se oženio 1981. godine, iste godina kada ju je verio. Taj brak doneo im je sinove Vilijama i Harija, ali i mnoge probleme. Navodno, on je1986. obnovio ljubav sa Kamilom, u vreme kada su oboje bili u braku.

Kamila je zbog toga stekla epitet omražene ljubavnice koji je i danas prati zbog čega veliki deo britanske javnosti ne želi da je vidi kao buduću kraljicu. I ne samo ljubavice, već je i prema svom mužu bila potpuno neiskrena, vrala ga je bez malo griže savesti.

Kamila Parker
foto: Profimedia

"Bilo nas je troje u ovom braku, pa je bila mala gužva", rekla je omiljena princeza Dajana 1995. u intervjuu za "Bi-bi-si". Dve godine kasnije stradala je u saobraćajnoj nesreći u Parizu.

Pre tragedije 1993. godine objavljeni su snimci razgovora Kamile i Čarlsa iz 1989. što je potvrdilo njihovu vezu. Ona je 1995. podnela zahtev za razvod braka, a on se godinu dana kasnije razveo.

Kamila Parker
foto: Profimedia

Veliki preokret desio se kada je Elizabeta II 2000. pozvala Kamilu na proslavu 60. rođendana grčkog kralja Konstantina u Čarlsovoj rezidenciji.

Prvi javni poljubac poznatog para dogodiose 2001. godine, a 2005. upriličeno je njihvo venčanje.

- Ponekad je to kao kada se brodovi mimoilaze noću, ali uvek sednemo zajedno, popijemo šoljicu čaja i razgovaramo o danu. Imamo taj trenutak - rekla je o braku sa Čarslom.

Princeza Dajana
foto: Profimedia

Prvi razgovor Dajane i Kamile

Kamila je bolna tačka braka Ledi Di i Čarlsa, a o tome se govori i u biografiji "Dajana: njena istinita priča", koju je 1992. godine objavio Endrju Morton. U knjizi princeza govori o "jednom od najhrabrijih momenata" u svom životu, a to je bio prvi razgovor sa Kamilom Parker. Bio je to najveći razlog raspadanja velškog kraljevskog para.

– Znam šta se dešava između tebe i Čarlsa i samo želim da to znate – rekla je tada Dajana.

Kamila Parker
foto: Profimedia

Odgovor Kamile Parker je princeza kasnije okarakterisala kao "interesantan".

– Imaš sve što si oduvek želela. Imaš sve muškarce ovog sveta koji su zaljubljeni u tebe, imaš dvoje divne dece, šta još hoćeš? – pitala je Kamila Parker.

Lejdi Di joj je na to odgovorila: "Svog muža. Ovo je sigurno pakao za vas dvoje i ne želim da stojim na putu, kao ni da me tretiraju kao idiota."

Kamila Parker
foto: Profimedia

Zašto kraljevska porodica ne podnosi Kamilu?

Razloga je mnogo, a jedan koji se navodi kao ključan je to što je Kamil "krala"vreme koje bi Čarls trebalo da provodi sa sinovima.

- Mislim da je njihov odnos sada topao, ali nije uvek bio takav. Mislim da im je bilo teško. Da budemo fer prema Kamili, ona nikad nije pokušava da im bude mama, uvek je bila "druga žena" i bila je tu da oduzme tatino vreme", napisala je komentatorka prilika u kraljevskoj porodici Peni Džunior.

Šuška se da joj ovo kraljica Elizbeta, ali ni Vilijam, ni Čarls nikad neće oprostiti, mada su odlučili da se ponašaju pristojno zbog javnosti.

Neke od njihovih zajedničkih momenata možete pogledati u galeriji:

1 / 7 Foto: Profimedia

Između ostalog, i ovo su razlozi zbog kojih Kamila nije dostojna krune:

Članovi kraljevske porodice su je, uz to, smatrali previše običnom i nedostojnom, jer nije poticala iz neke ugledne, niti aristokratske porodice. Spadala je u devojke s kojima su Čarlsa ohrabrivali da se upusti u avanturu, ali nikad ne bi ozbiljno razmatrali da mu dopuste da je oženi.

- Kamila je bila ta koja je bila odgovorna, svesno ili ne, za sve katastrofe koje su pale na Čarlsa otkad se oženio, a kraljica to ne prašta - zaključila je tada Džunorova.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs