GODINAM SE ŠUŠKA, SAD JE POTVRĐENO

KONAČNO OTKRIVENO ČIME IH JE TOLIKO RAZBESNELA: Zbog ovoga kraljevska porodica ne podnosi Kamilu! (FOTO)

Burna prošlost je iza nih, a ni nakon toliko vremena Kamila nije uspela da zadobije kraljičino povrenje. Iako je pre nekoliko dana, Elizabeta odlučila da će Kamila ipak nositi titulu kraljice, šuška se da je to uradila nevoljno i kako bi ostavila dobaar utisak na javnost

Zanimljivosti
12:29h Autor:
KONAČNO OTKRIVENO ČIME IH JE TOLIKO RAZBESNELA: Zbog ovoga kraljevska porodica ne podnosi Kamilu! (FOTO)
Foto: Profimedia / kolaž

Trebalo je da prođe nekoliko decenija sa princ Čarls i Kamila osete da pripadaju kraljevskoj porodici. Iako se dugo nagađalo zašto Kamila nije simpaatiča Elizabeti, konačno je otkiven pravi razlog.

Ovako je počelo poznanstvo Čarlsa i Kamile

Sredinom 1971. godine, Endru Parker Bouls počeo je da se viđa s princezom Anom, mlađom sestrom princa Čarlsa. Nekoliko meseci ranije raskinuo je s Kamilom Šand.

Kamila, nekadašnja studentkinja francuske književnosti kretala se u istim krugovima u kojima je bio njen bivši dečko, i u kojima su bili princ Čarls i princeza Ana, sin i ćerka kraljice Elizabete II. Sretali su se često na društvenim događajima, ali tek sredinom 1971. Kamila se formalno upoznala sa Čarlsom, prestolonaslednikom britanskog trona. Njihovi biografi ističu da se par nije zvanično upoznao na polo meču, kao što se decenijama verovalo, već da ih je jedno drugom formalno predstavila zajednička prijateljica Lusija Santa Kruz, u svojoj kući. Navodno su veoma brzo postali bliski prijatelji i počeli da se zabavljaju, što u njihovom društvu nije bilo tajna.

Nikad nije do kraja otkriveno i objašnjeno kako se i kada tačno dogodila ljubav, ali od samog početka bilo je jasno da "tu nešto ima". Zato je mnoge iznenadilo pomirenje Kamile i Endrua Parkera Boulsa i njihova veridba 1973. Spekulisalo se da su roditelji ovog para sami poslali vest o veridbi listu The Times, nakon čega Endruu nije preostalo ništa osim da se stvarno i oženi Kamilom.

ZVALI SU JE ŽDERAČICA MUŠKARACA, SVESNA DA NIJE LEPA, DAVALA JE SVE DA ZAVEDE JAČI POL: Dalek put do uglađene dame!

Kamila Parker
foto: Profimedia

To se i dogodilo 4. jula 1973. godine, rimokatoličkom ceremonijom u Londonu, a u pitanju je bio društveni događaj godine jer je okupio veliki broj poznatih iz britanskih najviših krugova, kao i članove kraljevske porodice. Među njima su bile i princeza Ana (da, Endruova bivša devojka!), Kraljica Majka (majka kraljice Elizabete II) i kraljičina sestra princeza Margaret, grofica od Snoudona.

U jednom od pisama koje je princ Čarls poslao lordu Mauntbatenu, stricu svog oca princa Filipa, u tom periodu, tužni princ slomljenog srca piše:

"Pretpostavljam da će osećaj praznine jednom proći."

Kamila i Endru dobili su dvoje dece: Toma, kog je krstio princ Čarls, i Loru. Tokom osamdesetih, par se, međutim, rastao, a tek 1994. godine su formalno potpisali papire o razvodu.

Javna je tajna bila da srce Kamile Parker pripada samo princu Čarlsu uprkos tome što se i on u međuvremenu oženio princezom Dajanom.

Nakon Dajanine smrti i godina i godina koje su prošle od njihovog upoznavanja, konačno, 9. aprila 2005. godine, u Kapeli Svetog Đorđa u zamku Vindzor, princ Čarls i Kamila zakleli su se jedno drugom na večnu ljubav. Njihovi roditelji nisu prisustvovali venčanju — umesto njih, tu su bili Čarlsov sin princ Vilijam i Kamilin sin, ali se kraljica sa suprugom kasnije priključila i organizovala svečani prijem.

DA LI VIDITE PROMENU? Svi pričaju o upadljivoj promeni Harijevog imidža, a stručnjaci slute samo na jedno! (VIDEO)

Kamila Parker, Princ Čarls
foto: Profimedia

Zbog čega kraljevska porodica nije prihvatala Kamilu? Razloga je mnogo, a jedan koji se navodi kao ključan je to što je Kamil "krala"vreme koje bi Čarls trebalo da provodi sa sinovima.

"Mislim da je njihov odnos sada topao, ali nije uvek bio takav. Mislim da im je bilo teško", napisala je komentatorka prilika u kraljevskoj porodici Peni Džunior, autorka knjige "Princ Vilijam: Rođen da bude kralj". — Da budemo fer prema Kamili, ona nikad nije pokušava da im bude mama, uvek je bila "druga žena" i bila je tu da oduzme tatino vreme.

Šuška se da joj ovo kraljica Elizbeta, ali ni Vilijam, ni Čarls nikad neće oprostiti, ali da su odlučili da se ponašaju pristojno zbog javnosti.

Između ostalog, i ovo su razlozi zbog kojih Kamila nije dostojna krune:

Jedan od razloga za to što je Kamila bila neprihvatljiva Kruni jeste to što je, pre nego što je Čarls pao na njen šarm, imala nekoliko ljubavnih veza i bila u ljubavnom odnosu s prekidima s Endruom Parkerom Boulsom. Članovi kraljevske porodice su je, uz to, smatrali previše običnom i nedostojnom jer nije poticala iz neke ugledne, niti aristokratske porodice. Spadala je u devojke s kojima su Čarlsa ohrabrivali da se upusti u avanturu, ali nikad ne bi ozbiljno razmatrali da mu dopuste da je oženi.

Pored toga, neki izvori tvrde da je Kraljica Majka žarko želela da njen unuk i budući kralj oženi jednu od devojaka iz čuvene — Dajanine — porodice Spenser, koje su bile unuke njene bliske prijateljice ledi Fermoj, što se na kraju i dogodilo.

"Kraljica je želela da Kamila nestane još pre Dajanine smrti i nije promenila mišljenje ni posle nje", rekla je pre nekoliko godina komentatorka prilika u kraljevskoj porodici Peni Džunor. — Njen lični skeretar ser Robert Felous, koji je bio Dajanin zet, snažno je jačao ovaj njen stav.

"Kamila je bila ta koja je bila odgovorna, svesno ili ne, za sve katastrofe koje su pale na Čarlsa otkad se oženio, a kraljica to ne prašta" — rekla je tada Džunorova.

TI SI NOĆNA MORA SA TIM: Ova loša Vilijamova navika ide na živce Kejt Midlton!

Kraljica Elizabeta II, Kamila Parker
foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs