IZAZVAO PRAVU BURU

PRINC HARI JEDNIM POTEZOM RAZBESNEO JAVNOST: Od kraljice Elizabete zahteva da uradi OVO!

Ovakav potez niko nije očekivao

Vip priča
Autor:
PRINC HARI JEDNIM POTEZOM RAZBESNEO JAVNOST: Od kraljice Elizabete zahteva da uradi OVO!
Foto: Profimedia

Princ Hari ušao je u pravnu bitku sa vladom Engleske nakon što je odlučeno da mu se ukine obezbeđenje.

Pravni tim princa Harija, koji se pre dve godine povukao sa svih dužnosti i funkcija palate, uputili su dopis u kome navode da će tražiti reviziju ukoliko princ Hari i Megan ne budu imali obezbeđenje u toku boravka u Engleskoj. Ukoliko se ovaj pravni sukob nastavi, moguće je da će stvar doći do Visokog suda i borbe između ministara sa jedne i princa Harija sa druge strane.

Ovo bi bilo prvi put u istoriji da je član kraljevske porodice preuzeo takve pravne korake, a izvori bliski Hariju to objašnjavaju ovako:

"Prosto rečeno, Harijeva poruka državi je da su zakoni loši. On veruje da je pogrešna odluka države da mu se ukine obezbeđenje. Kad je Hari došao u zemlju na sahranu princa Filipa, dodeljeno mu je obezbeđenje. Međutim, kada se ovog leta vratio u Englesku, nije dobio obezbeđenje. Inače, Hari je u Englesku na sahranu doputovao sa svojim privatnim obezbeđenjem, ali ga je na aerodromu dočekala i svita iz Skotland Jarda. Ipak, kada je letos došao u Englesku na otkrivanje statue princeze Dajane, imao je samo svoje privatno obezbeđenje".

Javnost je besna zbog odluke Harija i Megan da traže obezbeđenje koje se finansira kroz poreze, a istovremeno su se odrekli svojih kraljevskih dužnosti.

Megan Markl, Princ Hari
foto: Profimedia

"Princ Hari je samim svojim rođenjem doveden u doživotan sigurnosni rizik i zaslužuje zaštitu, objašnjava njegov pravni tim.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs