od princeze dajane do megan markl

OVE PESME SU ODABRALI ZA PRVI PLES: Parovi britanske kraljevske porodice nisu uvek birali klasiku! (VIDEO)

Može se reći da su kraljevska venčanja večiti izvor inspiracije. Od zadivljujućih venčanica do skrivenih poruka koje nas navode na nagađanje, i svadbenih torti, toliko je različitih elemenata u kojima možemo uživati tog posebnog i svečanog dana.

Vip priča
Autor:
OVE PESME SU ODABRALI ZA PRVI PLES: Parovi britanske kraljevske porodice nisu uvek birali klasiku! (VIDEO)
KRALJEVSKO VENČANJE, Foto: Profimedia

Srećom, poslednjih godina bili smo svedoci nekoliko venčanja, poput princa Harija i Megan Markl, princeze Eugenije i Džeka Bruksbeka, te princeze Beatris i Edoarda Mapelija Mozija, koji su redom izgovarali sudbonosno da. U pauzama, fanovi britanske porodice bave se zanimljivim detaljima, kao što je pesma za prvi ples mladenaca. Ukoliko biste želeli da saznate detalje iza kulisa, ostanite sa nama i u nastavku.

Princ Vilijam i Kejt Midlton

Još jednom dokazujući da su oni budućnost kraljevske porodice, za svoje venčanje 2011. princ Vilijam i Kejt Midlton zatražili su pomoć pop ikone Eli Golding. Ali, iako bi vam bilo oprošteno što mislite da su se odlučili za njen hit Love Me Like You Do, duo ju je zapravo zamolio da izvede pesmu Eltona Džona Your Song, koju je prethodno otpevala na Božićnoj reklami brenda John Lewis za 2010. godinu.

Princeza Eugenija i Džek Bruksbek

Uzimajući inspiraciju od Majli Sajrus, princeza Eugenija i njen izabranik odlučili su se za kombinaciju klasičnih pesama i pop hitova za svoje venčanje, u oktobru 2018. Oni su angažovali operskog pevača Andreu Bočelija da peva u crkvi, nakon čega je nastupio bivši član grupe Take That Robi Vilijams. No, iako ne znamo sa sigurnošću uz koju pesmu su otvorili žurku, želeli bismo da verujemo da je to bio Robijev kultni hit Rock DJ.

Princ Hari i Megan Markl

Na temelju njihove svadbene liste pesama, koja je navodno uključivala omiljenu pesmu vojvotkinje od Saseksa I Want to Dance With Somebody, sigurno je pretpostaviti da su princ Hari i Megan Markl imali goste na plesnom podijumu tokom njihovog velikog dana. Što se tiče prvog plesa, Harper’s BAZAAR UK izvestio je da su mladenci bili veseli uz I’m in Love Vilsona Piketa, soul pevača iz 60-ih.

Zara Filips i Majk Tindal

Ovaj par ne libi se da prekrši kraljevsku tradiciju, što se može videti po njihovom domu. Kraljičina najstarija unuka i njen budući muž stavili su svoj pečat na venčanje održano 2011. godine. No, kada je u pitanju njihova pesma za prvi ples, Zara i ragbi zvezda Majk odlučili su se za klasiku i odabrali I’ve Got You Under My Skin Frenka Sinatre. Romanično, zar ne?

Princ Čarls i princeza Dajana

Označeno venčanjem veka, sklapanje braka princa Čarlsa i princeze Dajane u julu 1981. privuklo je preko 750 miliona gledalaca širom sveta. No, dok je njena impresivna haljina bila izložena, a kriške svadbene torte para stavljene na prodaju, neki detalji o njihovom velikom danu ostali su tajna, uključujući prvu pesmu za ples. Zapravo, znamo da je na ceremoniji nastupio američki džez pevač Lester Lanin i njegov orkestar, a New York Times pisao je o tome da je on numeru My Lady Love napisao inspirisan ovom ljubavnom pričom.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs