NEPOZNATE ČINJENICE

NIJE PRISUSTVOVAO SVOM VENČANJU, NJEN IZBOR OSUDIO CEO SVET: Nezaboravni događaji na VENČANJIMA kraljevskih porodica!

Mnogi misle da pripadnici „plave krvi” imaju idealne živote, pa tako i venčanja. To naravno nije istina, o čemu svedoči narednih 13 primera.

Zanimljivosti
Autor:
NIJE PRISUSTVOVAO SVOM VENČANJU, NJEN IZBOR OSUDIO CEO SVET: Nezaboravni događaji na VENČANJIMA kraljevskih porodica!
Vojvotkinja od Albe, Foto: Profimedia

Luj XVI nije prisustvovao sopstvenom venčanju

Pošto se venčanje održalo u Beču, odakle i jeste bila tada četrnaestogodišnja Marija Antoaneta, Luj XVI nije bio prisutan. Umesto njega, kao zastupnik, „poslužio” je Antoanetin brat Ferdinand.

Henri VIII reformisao je crkvu kako bi se razveo

Kako bi se rastao od svoje prve supruge, i oženio tada trudnom Anom Bolen, Henri VIII proglasio je sebe za vrhovnog poglavara Engleske crkve. Ovaj potez uneo je značajne religijske promene u zemlji.

Kralj Edvard VIII odrekao se krune zbog ljubavi

Kako bi mogao da se venča sa Volis Simpson, kralj Edvard VIII prvo je morao da se odrekne krune. Njegova vladavina je trajala ukupno 324 dana. Ovo je svakako jedan od većih skandala u okviru britanske kraljevske porodice.

Princeza Dajana pogrešno je izgovorila Čarlsovo ime

Umeso da na oltaru izgovori „uzimam tebe Čarlsa Filipa Artura Džordža”, ona je rekla „Filipa Čarlsa”. Dakle, zamenila je njegovo prvo i drugo ime. Verovatno je imala tremu, jer je venčanje pratilo 750 miliona ljudi.

Kamila se pojavila na Čarlsovom i Dajaninom venčanju

Kamila je donela neobičnu odluku kada se pojavila na Čarlsovom venčanju. Ovaj potez duboko je uznemirio princezu Dajanu. Kasnije, kada je Kamila bila ta koja se udavala za Čarlsa, njen bivši suprug prisustvovao je ceremoniji.

Elizabeta II preskočila je drugo venčanje svog sina

Kada se princ Čarls ženio svojom drugom suprugom – Kamilom, njegova majka jeste došla na oficijalnu ceremoniju, ali ne i na proslavu koja je usledila nakon toga.

Grejs van Kutsem nije bila oduševljena venčanjem Vilijama i Kejt

Po mišljenju mnogih, ovo je bilo savršeno venčanje, naročito poljubac mladenaca na balkonu. U njemu međutim nije uživala namrgođena devojčica – Grejs van Kutsem, koja je tom prilikom zapušila uši.

Poznati par venčao se na isti dan kada i Hitler sa Evom Braun

Najverovatnije je u pitanju koincidencija, jer su se Vilijam i Kejt venčali istog dana kad su to učinili Hitler i Eva Braun. U pitanju je bio 29. april, naravno ne iste godine.

Princ Hari pozvao je svoje bivše devojke na venčanje

Kresida Bonas i Čelzi Dejvi – bivše devojke princa Harija, bile su pozvane na njegovo venčanje sa Megan Markl. Intresantno je da su se obe pojavile.

Princ Ernst-August V nije prisustvovao sinovljevom venčanju

Kada se Ernst-August Mlađi, koji pripada kraljevskoj dinastiji Hanovera, ženio dizajnerkom ruskog porekla, njegov otac odbio je da se pojavi na venčanju. Kao razlog naveo je brigu oko imovine. Podsetimo, ni otac Megan Markl nije došao na njeno venčanje.

Princeza Stefani udala se za svog telohranitelja

Ćerka Grejs Keli, i ujedno princeza Monaka, udala se za telohranitelja sa kojim je već imala dvoje dece. Razveli su se godinu dana kasnije, pošto je on uhvaćen u aferi sa belgiskom striptizetom.

Španska vojvotkinja udala se za znatno mlađeg muškarca

Vojvotkinja od Albe rekla je sudbonosno „da” po treći put, sa svojih 85 godina. Njen verenik bio je 24 godine mlađi od nje. Ostali su zajedno do njene smrti, koja je nastupila tri godine kasnije.

Princeza Nori izgubila je svoj rojalni status

Japanska princeza Nori odrekla se prestola kako bi se udala za jednog biznismena. Po zakonu, ona je ostala bez svih povlastica, i tako postala – „obična”.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs