REČI PODRŠKE

PODRŠKA NOVAKU ĐOKOVIĆU STIŽE SA SVIH STRANA: Evo šta su mu poznate zvezde poručile! (FOTO)

Vest da neće učestvovati na Australijan openu izazvala je burne reakcije

Vip priča
15:50h Autor:
PODRŠKA NOVAKU ĐOKOVIĆU STIŽE SA SVIH STRANA: Evo šta su mu poznate zvezde poručile! (FOTO)
Foto: Profimedia

Mnogobrojne javne ličnosti iz sveta sporta, glume, politike oglasili se nakon zvaničke odluke da se najbolji teniser sveta Novak Đoković deportuje iz Australije, gde je otišao kako bi učestovao na takmičenju "Australian Open".

Kontradiktorni stavovi, nehumani uslovi i neobične odluke suda u Melburnu napravili su veliki bunt javnosti, naročito naše zemlje, a podrška Noletu stiže sa svih strana. Nakon strastvenih navijača koji su se okupljali ispred imigracionog hotela, gde je boravio Đoković, nakon konače odluke o deportovanju, društvene mreže su se usijale od dirljivih reči i podrške ovom hrabrom sportisti, piše Glossy.

Istankuti glumac Petar Božović nije krio razočaranje zbog nemile situacije u kojoj se teniser nalazi.

— Novak je jedinac našeg naroda. Svi mnogo danas pričaju o njemu, a ovih pet reči sve objašnjava. Nekada sam govorio za njega da je bio na Kosovu, mi ga ne bismo izgubili. Nisam iznenađen odlukom suda. Očekivano od jednog takvog sistema, sve to besprekorno i perfidno deluje obučeno u veliku odoru pravde i zakona. Šta će tek desiti s drugim zemljama koje su samo privezak Amerike — kaže Božović za Kurir i nastavlja:

— Ne bi me iznenadilo da Novak sad dođe u Srbiju i lepo vaciniše se i kaže: "Šta ćemo sada". Sve ovo verovatno je posebno teško za njega. Novak Đoković je takav čovek da ga ovakva iskušenja samo jačaju i približavaju Bogu.

Ivan Bosiljčić nije ostao nem na nepravdu koja se događa Novaku, te mu je putem svog Instagram profila pruzio podršku, a video na kojem teniser pada u zagrljaj naslednika Tare i Stefana raznežio je publiku.

I Ivanov kolega Aleksandar Srećković Kubura postavio je interesantnu fotografiju, gde je se zapitao:

— Spavaš li mirno, Džordže Orvele? — napisao je kratko, a košarkaš Nemanja Nedović putem Instagram storija podelio je istu fotografiju.

Poznati bubnjar i muzičar Nikola Demonja, suprug pevačice Ane Štajdohar oduševio je pratioce statusom koji je naišao na hiljade lajkova i komentara, a na fotografiji se nalaze Novak Đoković i Dijego Maradona.

— Gde anglosaksonac seme posadi, tu samo zlo može da nikne! Mislio sam da je ono skandalozno izbacivanje šampiona i svetskog broja 1 sa US Opena, zbog slučajnog pogađanja lopticom nešto najgore što su mu zapakovali, jer su ga sprečili da uzme praktično već “osvojen” GS s obzirom na to da je bio ubedljivo najveći favorit, i u životnoj formi. Međutim, mogu samo da konstatujem - ah koliko sam pogrešio, jer ovo što su mu sada uradili, ovo prevazilazi sve, apsolutno sve — istakao je Nikola i dodao:

— Nisam slučajno izabrao baš ovu fotografiju. Na njoj je čovek koji na žalost nije više među nama, i baš jako je pokazivao stav Englezima i njihovom imperijalizmu i kolonizmu celog života, i ništa manja legenda koja je odbila da igra pod njihovom zastavom, da postane najveći svih vremena. A to im, više nego očigledno, baš smeta. Kao što im je smetao i veliki Dijego Armando. Nekada sam mislio da je Australija raj za život, i maštao o životu baš u Melbrunu. Oh, koliko sam samo promenio mišljenje! Australian Open više ne gledam.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs