Većina ljudi smatra da je doručak najvažniji obrok u toku dana, a da li ste se ikada zapitali kako su neke od najpoznatijih osoba na svetu započinjale svoje jutro.
Iako smo navikli da slavne ličnosti imaju posebne prohteve neki od njih su bili poprilično jednostavni kada je izbor za prvi obrok u pitanju.
Merilin Monro
Uobičajeni doručak čuvene Merilin Monro sadržao je dva jaja razmućena u čaši mleka zagrejanom na ringli, što obezbeđuje oko trećinu dnevnih potreba proteina odrasle osobe.
Kako je i sama jednom prolikom rekla: „Stavim jaja u toplo mleko, umutim ih viljuškom i pijem dok se oblačim. Ovo dopunjavam multivitaminskom pilulom, sumnjam da bi neki lekar mogao preporučiti hranljiviji doručak za devojku koja je stalno u žurbi. Da bi ukus bio lepši dodam malo šećera, muskatnog oraščića i vanile", objasnila je jednom prilikom Merilin, piše "Theguardian.com".
Elvis Prisli
Ukoliko ste ljubitelj nešto jače hrane za doručak, onda će vam se sigurno svideti sendvič koji je kralj rokenrola, Elvis Prisli obožavao da jede.
U pitanju je jedan bogati sendvič koji se sastoji od hrskave slanina, putera od kikirikija, meda i banane. Sendvič se zapeče na masnoći u kojoj se pržila slanina, sa obe strane.
Muhamed Ali
Da biste u ringu mogli da pobedite Džordža Formana, kao što je to uradio čuveni bokser Muhamed Ali 1974. godine, pre svega vam je potrebna snaga. Nakon čuvenog meča Ali je izjvaio da se njegom doručak sastojao od čak 12 jaja i dva bifteka. Definitivno je ovo doručak šampiona.
Kraljica Viktorija
Pričalo se da je kraljica Viktorija svako jutro jela samo jedno kuvano jaje, ali kraljevski arhivi i istoričarka hrane Eni Grej tvrde suprotno – u stvari, kraljica Viktorija je bila pravi gurman.
Ona je volela bogat i raznovrsan doručak, uključujući poširana jaja, pečeno živinsko meso, šunku, kobasice, kašu… Kako kažu, 1858. godine njen doručak je bio ovčetina i pire krompir.
Vinston Čerčil
Jedan od najvećih izbirljivaca, barem sa ove liste, kada je reč o doručku definitivno je Vinston Čerčil.
Ono što je on posebno voleo to je da mu se doručak servira u krevetu. Prema jelovniku sa transatlantskog leta, napisanom svojom rukom, imao je precizan ukus. Sok od pomorandže treba da bude iz flaše, a ne svež.
Voleo je kafu, uz bokal hladnog mleka. Piće se mora servirati na posebnom poslužavniku, uz prepolovljeni grejpfrut i posudu za šećer.
Na drugom poslužavniku treba da bude dosta vrućeg tosta namazanog puterom i džemom. A ako je jeo toplu hranu, poput njegovih omiljenih poširanih jaja, očekivao je i hladno meso – piletinu, divljač ili šunku.