KO JE PREDSEDNICA INDIJE KOJA JE DOŠLA U POSETU SRBIJI: Ono što je ONA preživela malo koja žena i majka može

U Srbiji trenutno boravi predsednica Indije Drupadi Murmu (64) - žena neverovatne karijere, ali i snage. Ono što je ona preživela malo koja žena može

Zanimljivosti
Autor:
KO JE PREDSEDNICA INDIJE KOJA JE DOŠLA U POSETU SRBIJI: Ono što je ONA preživela malo koja žena i majka može
Sve tragedije predsednice Indije, Foto: AA/ABACA / Abaca Press / Profimedia

Drupadi Murmu danas ima 64 godine i druga je žena predsednica Indije, ali ono po čemu je ona jedinstvena je to što je svojim primerom pokazala svima da ako nešto hoćeš, to onda i možeš. Jer hrabrost je presudna.

Drupadi Murmu dolazi iz malog sela Uparbeda iz plemena Santali, a godinama je radila kao učiteljica. Interesantno je da je tokom života nekoliko puta menjala ime, pa je u detinjstvu bila poznata i kao Puti Tudu, a potom kao Drupadi.

Drupadi Murmu
foto: Santosh Kumar/Hindustan Times / Shutterstock Editorial / Profimedia

Bila je udata za bankarskog službenika sa kojim je dobila četvoro dece. Godinama je porodica bila izuzetno srećna, a onda su tragedije počele da se nižu jedna za drugom. Prvo joj je umrla jedna ćerka, a potom i sin Laksman koji je preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima u dobi od 26 godina. Domaći mediji su pisali da je pronađen mrtav u krevetu.

2012. godine u saobraćajnoj nesreći je stradao njen drugi sin, da bi 2014. godine od posedica srčanog udara umro i njen muž, a zatim joj umire i brat i majka.

Drupadi sada ima samo ćerku koja radi kao bankarska službenica u Indiji.

Ipak, sve ove tragedije dale su još veću snagu Drupadi Murmu da se bori za sebe i za svoj narod.

"Ona je dokaz da žene mogu sve," reći će mnogi stanovnici Indije za svoju novu predsednicu koja je na ovoj funkciji nešto manje od godinu dana.

Drupadi Murmu
foto: Sankhadeep Banerjee/NurPhoto / Shutterstock Editorial / Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs