Neverovatno

TRENIRALA MALOLETNICE ZA SE*S SA PEDOFILOM: Bogata madam kaznu za JEZIVE ZLOČINE služi u zatvoru sličnom hotelu

Žislen Maksvel prebačena je u jedan od najslabije čuvanih zatvora na Floridi u kojem će provesti naredih 20 godina.

Zanimljivosti
08:58h Autor:
TRENIRALA MALOLETNICE ZA SE*S SA PEDOFILOM: Bogata madam kaznu za JEZIVE ZLOČINE služi u zatvoru sličnom hotelu
Foto: Profimedia

Žislen Maksvel je pomogala Džefriju Epstajnu da seksualno zlostavlja i podvodi maloletne devojke, zbog čega je prošle godine optužena na 20 godina zatvora.

Sada je Žislen je premeštena u FCI Talahasi, zatvor slabog obezbeđenja u blizini mesta gde je počinila svoje zločine. Na sajtu Zavoda za zatvore navodi se da će ona 17. jula 2037. ispuniti uslove za puštanje na slobodu.

Žislen Maksvel
foto: Profimedia

Podsetimo se ko je u stvari Žislen Maksvel?

Život razmažene bogataške kćeri Žislen Maksvel drastično se promenio u julu 2020. kad je uhapšena pod otpužbom da je podvodila maloletnice svom prijatelju (i bivšem dečku) Džefriju Epstajnu.

Epstejn je 11 meseci pre njenog hapšenja u zatvoru počinio samoubistvo, radije nego da se suoči s optužbama za zlostavljanje maloletnica i tako ostavio svoju bivšu Žislen da se sama snalazi.

Iako se verovalo da će Žislen dobiti do 80 godina zatvorske kazne, ona je ipak "prošla" sa samo 20 godina zatvora u najslabije čuvanom zatvoru u državi. Zbog toga su spekulacije da su i u ovom slučaju pare odradile svoje.

Jeziva svedočenja žena

Žena, koja se u medijim spomninje pod pseudonimom Džejn, na sudu je plakala dok je opisivala kako ju je Epstajn seksualno zlostavljao kad joj je bilo 14 godina. Rekla je da joj je Žislen Maksvel pokazivala kako Epstajn voli da ga masiraju, te da je ponekad i sama učestvovala u seksualnom zlostavljanju.

"Bila je jako opuštena, ponašala se kao da to nije velika stvar", rekla je.

Žislen Maksvel
foto: Profimedia

Druga žena, Kerolajn, svedočila je da ju je Maksvelova "sto puta" dovela da masira Epstajna između njene 14. i 18. godine, te da se "svaki put dogodilo nešto seksualno", te da joj je kasnije sve to plaćala. Treća osoba, pod pseudonimom Kejt svedočila je da joj je Žislen pripremila kostim školarke i poslala je da u njemu odnese čaj Epstajnu s kojim je tad morala i spavati, te da ju je pitala poznaje li neke "slatke, mlade i lepe devojke" koje bi spavale s Džefrijem. Poslednja žena koja je svedočila tvrdi da joj je optužena masirala gole grudi dok je Džefi to gledao.

Optužba je objavila i niz fotografija koje dokazuju koliko su Žislen Maksvel i Džefi Epstajn bili bliski. Prema pisanju BBC-a radi se o fotografijama koje je FBI zaplenio tokom pretresa Džefrijevog stana u Njujorku 2019.

1 / 9 Foto: Profimedia

Podsećamo, Žislen Maksvel se nakon 16 meseci u zatvoru žalila na loše zatvorske uslove:

"Već me godinu i po napadaju i zlostavljaju. Celo to vreme nisam pojela hranljiv obrok. Nisam spavala bez upaljenog svetla, i to fluorescentnog svetla koje mi šteti očima, ili bez neprekidnog uznemiravanja", ispričala je.

Tvrdila je da je zbog toga u lošem stanju.

"Slaba sam i krhka. Nemam snage. Umorna sam. Nemam čak ni cipele svoje veličine. Hrane me trulom hranom, dali su mi jabuku koja je imala crve. Nije mi dopušteno da vežbam", žali se Maksvelova.

Požalila se i na probleme pri održavanju lične higijene, te je tvrdila da joj "prijateljski nastrojen" pacov pravi društvo kad god ide u toalet budući da nuždu navodno vrši nad otvorenom kanalizacijom, te da se morala prestati tuširati jer "jezivi" zatvorski čuvari navodno bulje u nju.

Osim toga rekla je da joj prekopavaju poštu te da namerno zadržavaju važne dokumente kako se ne bi mogla na vreme da pripremi suđenje. Dodala je i da smatra da su potencijalni članovi porote dobili već toliko negativnih informacija o njoj da joj je nemoguće osigurati pošteno suđenje.

Izgleda da su njene žalbe urodile plodom, jer je Žislen od danas u zatvoru nalik na hotel.

Prema zatvorskom priručniku, Maksvel će se buditi u 6 ujutro svakog dana i dobijaće ličnu kartu zatvorenika koju mora da nosi sve vreme.

Svaki period dana se najavljuje preko zvučnika i uključuje vežbe i radne obaveze zatvorenika.

Osoblje može u bilo kom trenutku pretražiti ćelije zatvorenika u potrazi za krijumčarenom ili ukradenom imovinom i svaki zatvorenik deli ćeliju sa još jednom osobom.

Žislen Maksvel, Džefri Epstajn
foto: Profimedia

Maksvelvoj će biti dozvoljeno da nosi običnu burmu, međutim njen brak sa bivšim tehnološkim preduzetnikom Skotom Borgersonom je završen i veruje se da su u procesu razvoda.

U ovom zatvoru zatvorenice imaju dostupnu jogu, pilates, tegove, frizbi, softbol, a mogu da uže i stran ejezike. Postoji i staza za trčanje, a Žislen će učiti i ruski tokom zatvorskih dana.

Prvi radni dani će joj proći u biblioteci, a od kurseva može da polaže onaj za pekara, baštovana, bodoinstalatera, električara.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs