NEVEROVATNO!

ŠARMIRALA TRAMPA,ILONA MASKA,KRALJEVSKU PORODICU I HOLIVUD: Ko je žena koja je optužena za iživljavanje nad devojčicama?

Ljubavica holivudskog pedofila Džefrija Epstajna ipak ostaje u zatvoru nakon pokušaja da izbegne krivicu.

Vip priča
Autor:
ŠARMIRALA TRAMPA,ILONA MASKA,KRALJEVSKU PORODICU I HOLIVUD: Ko je žena koja je optužena za iživljavanje nad devojčicama?
Gilejn Maksvel, Foto: Profimedia

Čuvena britanska naslednica i nekadašnja bliska saradnica ali i ljubavnica ozloglašenog bogataša Džefrija Epstajna, mislila je da će joj novac i veze pomoći da izbegne pravdu, ali srećom po žrtve, ovog puta to se nije desilo.

Gilejn Maksvel je suočena sa kaznom od 65 godina zatvora, a posebno jezivo, još tokom suđenja, bilo je to što nije pokazala ama baš nikakvu reakciju, čak ni nakon čitanja presude. Njen advokat sve vreme je tvrdio da je Gilejn samo "žrtveno jagnje koje sada treba da plati za njegove zločine".

"Čvrsto verujemo da je Gilejn nevina. Očigledno, presuda nas je razočarala", dodao je Bobi S. Sterhem pre nekoliko meseci rekavši tada da veruje da će odluka biti odbačena, međutim, njihov poslednji pokušaj da potpuno odbace krivicu, prošao je neslavno.

Sud je doneo odluku da nema osnova po kojima bi je proglasili nevinom, te da nekadašnja mučiteljka devojčica ostaje u zatvoru. Gilejn koja je zajedno sa bivšim ljubavnikom, nekada čuvenim finansijerom i prijateljem mnogih slavnih faca, među kojima je i princ Endru koji je nedavno takođe osuđen za silovanje i pedofiliju, organizovala lanac prostitucije, ali i učestvovala u zlostavljanju devojaka, sada se pere od svega, međutim, sudinica nije pala na nove priče i napore njenih advokata.

Gilejn i Džefri nisu samo zlostavljali devojčice, već i dečake, a upravo je svedočenje Skotija Dejvida zapečatilo presudu. Gilejn je tvrdila da nema udela u tom zlostavljanju, ali su dokazi ipak bili jači.

Ko je Gilejn Maksvel?

Bivši dečko i osuđeni pedofil, pokojni Džefri Epstajn opisivao ju je kao najboljeg prijatelja. Međutim, ona je bila i više od toga. Vodila je njegov dnevnik, držala pod ruku na bitnim događajima, organizovala zabave za britansku elitu koje su često dobijale reputaciju bizarnih jer su za animiranje gostiju bili zaduženi transvestiti ili "jako mlade ruske manekenke".

Zbog svega se našla na FBI listi najstraženijih žena. Bila je omiljeno dete tajkuna Roberta Maksvela, studirala je na Oksfordu pre nego što se osamdesetih preselila u London kako bi osnovala Kit Kat klub, kao mrežu moćnih žena. Radila je za očeve novine The European i bila postavljena za direktora Oksford junajted fudbalskog kluba, koji je on takođe posedovao.

I ko zna do kada bi sve to delovalo savršeno, da se te 1991. Robert Maksfel nije udavio, kada je pao sa jahte. Ubrzo se saznalo da je svoje bogatstvo i medijsko carstvo izgradio na kriminalu, a zaposlene je opljačkao za pola milijarde funti.

Zbog toga što je bila direktna meta očajnih ljudi, Gilejn beži u Njujork gde se kreće u elitnim krugovima i upoznaje Epstajna.

"On ju je spasao", izjavio je jedan njihov prijatelj, a prenosi Daily mail. "Kad joj je otac umro, bila je olupina; neutešna. Onda ju je Džefri podigao. To mu nikad nije zaboravila".

Epstajn joj je priuštio život u suvom luksuzu, kupio stan od 5 miliona evra na Menhetnu, a ona je zauzvrat bila upletenea u njegov život. Romantična veza se pretvorila u blisko prijateljstvo, navodno zato što je Epstajn želeo da se viđa s drugim ženama. Ili, kako se ispostavilo – devojčicama. A Maksvel je i u tome bila uz njega.

Epstajn koristio specijalne "masaže"

2005. jedan čovek došao je u Policijsku stanicu Palm Biča na Floridi i prijavio da je jedna devojka odvela njegovu 14-godišnju ćerku na Epstajnovo imanje, gde su dobile 300 dolara da se skinu i masiraju ga. Istražujući slučaj, policajci su razgovarali sa ukupno pet žrtava i 17 svedoka, koji su jednoglasno ukazali na to da je Epstajn ne samo tražio seksualne usluge od maloletnica, nego ih i plaćao za to.

Njegova bivša kućna pomoćnica ispričala je da je njen nekadašnji poslodavac dobijao i po tri "masaže" dnevno. Epstajn je kasnije osuđen na samo 18 meseci zatvora, od čega je odslužio svega 13 i to u povlašćenim uslovima.

Nakon odsluženja kazne, registrovan je kao seksualni prestupnik trećeg stepena, što je značilo da postoji velika verovatnoća da će ponoviti krivično delo, ali je delovalo da ga to ne potresa.

Nastavio je da živi lagodnim životom, a jedan članak u novinama pokrenuo je federalce da otvore slučaj ponovo nakon čega su ga ponovo uhapsili 2019. godine.

Više od deset federalnih agenata pretreslo je njegovu kuću na Menhetnu, gde je pronađeno na stotine seksualno sugestivnih fotografija devojaka, od kojih je za mnoge potvrđeno da su maloletne. U zaključanom sefu, pronađeni su diskovi sa fotografijama, kao i 70.000 dolara u kešu, 48 dijamanata, falsifikovani austrijski pasoš koji je istekao 1987. ali je imao Epstajnovu sliku i drugo ime.

Epstajnove žrtve nikada nisu dočekale pravdu: on se ubio vešanjem u zatvoru 10. avgusta 2019. godine, posle čega je sudija odbacio sve optužbe protiv njega. Srećom, suđenja koja se odnose na Epstajna i Maksvel još nisu završena.

Gilejn se žalila na loše uslove u zatvoru

"Napadaju me i zlostavljaju godinu i po dana. Nisam jela hranljiv obrok za sve ovo vreme. Nisam spavala bez upaljenog svetla, fluorescentnog svetla koje šteti mojim očima, ili bez stalnih smetnji", rekla je.

"Slaba sam i krhka. Nemam snage. Umorna sam. Nemam čak ni cipele moje veličine. Hranili su me trulom hranom, dali su mi jabuku koja je imala crve. Ne smem da vežbam", a požalila se i na održavanje lične higijene.

Tvrdila je da joj je društvo pravio "prijateljski" pacov kad god bi otišla u toalet dok je navodno urinirala preko otvorene kanalizacije i da je morala da prestane da se tušira ​​jer su navodno "jezivi" zatvorski čuvari zurili u nju.

Kaže i da kopaju po njenoj pošti i da namerno čuvaju važne dokumente kako ne bi mogla da se na vreme pripremi za suđenje. Ona je dodala da veruje da su potencijalni članovi žirija već dobili toliko negativnih informacija o njoj da je nemoguće da obezbedi pravično suđenje. Sada je pokušala još jednom da "spere ljagu sa svog imena", međutim, dokazi su ipak bili jači.

Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs