Ipak nije nepokolebljiv?

JEDNA ŽENA IMA NAJVIŠE UTICAJA NA PUTINA: Meša se u sve važne političke odluke, ne dozvoljava da iko priđe Vladimiru

Stize nova biografija jednog od najmoćnijih osoba današnjice!

Zanimljivosti
Autor:
JEDNA ŽENA IMA NAJVIŠE UTICAJA NA PUTINA: Meša se u sve važne političke odluke, ne dozvoljava da iko priđe Vladimiru
Foto: Profimedia

Autor Filip Šort napisao je novu biografiju Vladimira Putina u kojoj poseban akcenat stavlja na odnos ruskog predsednika i njegove navode ljubavnice, smatrajući da je imala veliki uticaj na njega.

U knjizi "Putin" sugeriše se da se bivša ruska gimnastičarka Alina Kabaeva mešala u spoljnopolitičke odluke Vladimira Putina, piše Newsweek. Šort u biografiji Putina opisuje kao izolovan čoveka, koji nije okružen svojom porodicom, za razliku od mnogih drugih svetskih lidera.

Vladimir Putin, Alina Kabaeva
foto: Profimedia

Veza Putina i Aline nikad nije bila zvanično potvrđena, već je sve ostalo na nivou spekulacija. Prvi je o njoj pisao o Moskovsky Korrespondent 2008. godine. Ubrzo nakon demanta ruskog predsednika muoskovski tabloid je ugašen. Bilo je navoda da su prvi čovek ruske federacije i nekadašnja gimanstičarka dobili dete, ali ni to nije potrvđeno.

Takođe, Filip dodaje da se u ponašanju predsednika Rusije primetila promena baš u momentu kada je počelo da se šuška o njegovoj romansi sa Kabaevom. Tada mu je, čini se, raspoloženje bilo mnogo bolje.

Alina Kabaeva, Vladimir Putin
foto: Profimedia

Sa druge strane, autor biografije smatra da se promene nisu desila samo u prrivatnom životu.

- Da li je to bio jedan od faktora koji je pomogao u stvaranju, sa ruskog aspekta, samopouzdanijeg i snažnijeg, a sa stajališta Zapada agresivnijeg pristupa spoljnoj politici? Moguće je, ali zbog Putinove odlučnosti da svoj privatni život zadrži za sebe, nemoguće je znati - piše Šort.

Vladimir Putin, Alina Kabaeva
foto: Profimedia

Američko Ministarstvo finansija je u aprilu ove godine pripremilo sankcije protiv Kabaeve zbog njenog bliskog odnosa sa Putinom, ali te sankcije nikada nisu stupile na snagu zbog bojazni da bi povećale tenzije između dve zemlje. Međutim, Evropska unija i Velika Britanija uvele su sankcije protiv bivše gimnastičarke.

1 / 10 Foto: Profimedia
Pratite Stil magazin na facebook:
https://www.facebook.com/Stil.kurir.rs